Нормално е да има реверанс от няколко дни при изколването

...
Нормално е да има реверанс от няколко дни при изколването
Коментари Харесай

Стоян Пасев: Навсякъде край Варна вече пламна чумата! Изгоряла гора може да стане площадка за загробване

 Нормално е да има поклон от няколко дни при изколването на прасетата в задния двор, защото стопаните им са най-вече възрастни хора и не могат да се оправят за часове. Това разяснява за Varna24.bg регионалния шеф на Варна Стоян Пасев във връзка на заповедта до края на днешния ден всички частни свине в област Варна да бъдат убити и прибрани по фризерите. Ето какво още сподели регионалният шеф на Варна:

" Кампанията тече много от дълго време, знаете, че беше въпрос на време да влезе Африканската чума по прасетата и в България, не щеш ли влезе, към този момент сме пред зараза и то много огромна. Днес, доколкото ми е известно, са наранени още два свинекомплекса в Свищов и Силистра. Това е в непосредствена близост до Варна. В самата област Варна нямаме регистриран случай, с изключение на този, който беше първият в България. С тази акция за избиване прасетата в задния двор се вземат превантивни ограничения. Сега с тази заповед, спусната от министерството, още веднъж се разпорежда да се изколят домашните свине в 20-километровата зона към всеки свинекомплекс да няма прасе, което се отглежда без нужните биологични условия.

Знаете, че прасетата в задния двор не са регистрирани. Затова през днешния ден е срокът всички стопани да си заколят прасетата, с цел да могат да ги приберат по фризерите и да си ги употребяват, с цел да не се надигнем пред хипотезата на сътрудниците от прилежащите области да разгласяваме бедствено състояние, да ги убиваме и заравяме. Ясно е, че макар периодите е пожелателно всички свине да бъдат изколени през днешния ден. То е ясно, че екипите са с стеснен запас и надали ще съумеят да обходят всички семейства. Предполагам, че ще се даде някакъв толеранс на хората от ден два, тъй като мнозина от тях са възрастни хора и би трябвало децата им да им оказват помощ. Голяма част от тези хора нямат къде да ги съхраняват, значи би трябвало да обезпечат и фризери. Знаете, че във Варненско има няколко свинекомплекса с по 50 000 свине, още няколко по-малки. Навсякъде са взети превантивни ограничения, само че и в тези свинекомплекси, където чумата влезе през днешния ден, също бяха взети такива ограничения.

Явно хората са преносител или фуража, с който се хранят животните.

2350 свине бяха към предишния петък по информация в заден двор, които подлежат на изколване. Големият проблем ще възникне, в случай че би трябвало да намерим площадки за загробване. На доста места има подпочвени води, където са набелязани терените. Освен това това е екологична бомба. Навсякъде край Варна към този момент пламна, би трябвало да спасим свинепроизводството в региона. Търсим алтернатива от горския фонд, имаше една изгоряла гора, където вероятно може да стане площадка за загробване "

Какво още сподели Стоян Пасев вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР