„Нормално е да има оживена дискусия след резултата от изборите,

...
„Нормално е да има оживена дискусия след резултата от изборите,
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Корнелия Нинова няма вина за изборния резултат

„ Нормално е да има оживена полемика след резултата от изборите, който не коренспондираше с нашите упования. Имахме доста добра визия за тези избори, само че не успяхме да я разбираем добре на хората. Нашият роман за бъдещето на Европа не се случи.” Това съобщи членът на ИБ на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров по Канал 3. По думите му когато си изгубил едни избори с близо 7%, преизчислено с ниската изборна интензивност и равнявайки се на 100 хиляди гласа, би трябвало по-прецизно да се категоризира дали си спечелил, или изгубил. „ Моето персонално мнение е, че никой не завоюва тези избори”, съобщи той.

Зафиров поздрави Корнелия Нинова за поемането на отговорност, тъй като това не е процедура в партията. По думите му това деяние е похвално, само че различен е въпросът какво следва с него. "Мисля, че въпреки всичко оставката е преувеличен ход и мисля, че не трябваше да я подава”, безапелационен беше социалистът. Според него Нинова няма виновност за изборния резултат. Той добави, че тематиката за корупцията не би трябвало да бъде изоставена, тъй като тя вълнува хората.

„ Партията влезе не доста уравновесено в тази акция – това са вътрешните проблеми”, разяснява Зафиров. По думите му външните аргументи не са упоменати в документите за равносметка за изборния резултат на Българска социалистическа партия – купеният избор, административният избор, натискът, общата незаинтересованост. Той означи, че в последните 2 седмици нещо се е объркало в акцията на социалистите.

„ Нямам съображение да считам, че Корнелия Нинова няма да бъде избрана отново. Относно метода на избора – това ще реши Конгресът. Съгласно настоящия Устав – ръководителят би трябвало да бъде определен от цялата партия. Партията поддържа Корнелия Нинова”, сподели още Зафиров.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР