Нормално е бившият премиер Симеон Сакскобургготски да спечели делото в

...
Нормално е бившият премиер Симеон Сакскобургготски да спечели делото в
Коментари Харесай

Герджиков: Нормално е Симеон да спечели делото в Страсбург

Нормално е някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски да завоюва делото в Страсбург по проблема с царските парцели. Това сподели в предаването " Тази неделя ” по bTV някогашният ръководител на Народното събрание и някогашен длъжностен министър председател Огнян Герджиков.

По думите му това би било пестник за българската страна. " Доста каузи губим в Страсбург, което не е добър отзив ”, съобщи той.

" Когато Национална движение „Симеон Втори" пристигна на власт, юристите казахме на Царя, че е евентуално да има проблеми, свързани с парцелите, и по тази причина би трябвало да се одобри закон. Той сподели:  " Аз до момента в който съм в ръководството, дума да не става ”, което, несъмнено, му прави чест ”, посочи Герджиков.

" След приключването на двата мандата с присъединяване на Национална движение „Симеон Втори" във властта идващото Народно заседание вместо да направи това, което се очакваше – да издаде реституционния закон за царските парцели, взе решение за мораториум върху тези парцели. Един подобен мораториум е безусловно ограничение на всевъзможни пълномощия, нищо не може да вършат с тези парцели. Това е доста съществено засягане на собствеността – нещо, което е доста неприятен знак на открито ”, означи той.

" Как е допустимо нашият цар Симеон, неговата фамилия, откакто толкоз години са господствали в нашия политически живот, да нямат никаква благосъстоятелност ”, попита още Герджиков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР