Нормализирането на съня по време на стресови периоди, както и

...
Нормализирането на съня по време на стресови периоди, както и
Коментари Харесай

Напитки, които могат да нормализират съня

Нормализирането на съня по време на стресови интервали, както и при бодърствуване е доста сложен развой. Експерти описват какви питиета могат да оказват помощ за облекчение на напрежението и елементарно нормализиране на съня.

Чай от лайка - Лайката се счита за универсално средство за подсилване на организма, повишение на жизнеността, имунитета, а също по този начин се оправя с нервното напрежение и напрежението. Чаят от лайка се предлага при настинки и проблеми със съня. Проучванията демонстрират, че чаят от лайка може да помогне в битката с безсънието изцяло в границите на две седмици.

Чай от корен от валериан - Валерианът е обичаен лек против стрес и нервно напрежение. Екстрактът от него е ефикасен против бодърствуване. Въпреки това е добре да се помни, че валерианът не може да се комбинира с алкохол и да се употребява от бременни дами.

Начин на пиянство: Залейте с 250 мл вряла вода 2-3 грама корен от валериан. Оставете да престои 10-15 минути. Не се предлага увеличение на дозата.

Топло мляко - Тази напитка е доста потребна за дребни деца. Изследванията демонстрират, че млякото съдържа триптофан, вещество, което освен ви оказва помощ да заспите бързо, само че и облекчава напрежението при промяна на времето, часовите пояси. Освен това, триптофанът способства производството на серотонин, който е виновен за възприятието на благополучие и благоденствие.

Топлото мляко преди лягане понижава събужданията през нощта и оказва помощ на мускулите да се свиват по-малко по време на сън. Има единствено едно противопоказание - нетърпимост към лактоза.

Бадемово мляко - Тази напитка се прави от примес от смлени, непечени бадеми и вода. Бадемовото масло се употребява в иранската медицина от доста години за лекуване на бодърствуване. Бадемовото мляко съдържа и триптофан, който оказва помощ за нормализиране на съня. Противопоказания – тази напитка не би трябвало да се пие от хора, които имат алергични реакции към ядките.

Бананово смути с бадеми - Бананът е с високо наличие на триптофан, както и магнезий. Освен това съдържа мелатонин и калий, които оказват помощ за усмиряване на мускулите. Ако комбинирате банан и бадеми, получавате мощно естествено сънотворно.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР