Нормализирана е обстановката на горящото старо сметище в Свищов, което

...
Нормализирана е обстановката на горящото старо сметище в Свищов, което
Коментари Харесай

Овладяно е горящото сметище край Свищов, обгазило града

Нормализирана е ситуацията на горящото остаряло бунище в Свищов, което през нощта против неделя обгази огромна част от града. Няма обаче заплаха за популацията и въздуха, твърдят локалните управляващи.

Пожарникари и доброволци не престават да обливат тлеещите сектори. Сметището, където на 50 дка са депонирани близо 360 хиляди куб. м отпадъци, се възпламени на 14 август, само че към този момент няма заплаха пожарът да се трансферира в околните горски масиви и във вилната зона.

Около сметището е мощно задимено, екипите не престават да се борят с възпламенили се огнища и да обливат секторите, с цел да понижат дима. " В Свищов и близките села ситуацията с въздуха се възстановява след снощното обгазяване “, сподели кметът на Свищов Генчо Генчев, представен от БНР в неделя.

" Смея да настоявам, че няма никаква заплаха за популацията. Пристигат 9 водоноски от земеделските кооперации, с които не престават дейностите по обливане на сметището с вода и намаляването на запрашеността и запушеността на региона на сметището, по този начин и към град Свищов “, сподели той.

" Пожарът е под надзор, само че сметището ще продължи да тлее със седмици “, съобщи шефът на Областната противопожарна работа Красимир Кръстев, само че увери, че обстановката е под надзор..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР