Нормализира се ситуацията във Ветово след вчерашната акцията срещу телефонните

...
Нормализира се ситуацията във Ветово след вчерашната акцията срещу телефонните
Коментари Харесай

Нормализира се ситуацията във Ветово след акцията срещу телефонните измамници

Нормализира се обстановката във Ветово след вчерашната акцията против телефонните измамници, при която бяха арестувани 8 души. Това заяви в Сутрешния блок на Българска национална телевизия кметът на Община Ветово Георги Георгиев. От полицията поучават хората да не бързат да се доверяват на позвънявания от непознати, да не дават персонални данни по телефона и да не дават пари на непознати хора, под какъвто и да е претекст.

След няколко съществени удара по телефонната мафия имаше мъртвило и липсваха сигнали за нови измами. Напоследък обаче случаите зачестиха, като измамниците разнообразяват познатите схеми и с някои надалеч по изобретателни.

Голяма част от жертвите на телефонните измамници са хора над 70 години. Повечето самотно живеещи. Най- постоянно са подлъгвани по сюжета за подпомагане при акция за залавянето на проведена незаконна група. Русенката Даниела Митева, споделя, че най-малко 3 пъти незнайни лица са опитвали да я вкарат в сходна скица.
Даниела Митева: Обади се някакъв господин, който се показа, че е от полицията и би трябвало да спомагам, като ми намерили в някакъв апартамент номера на телефона и щели да ме атакуван, в случай че не им спомагам и аз ги повъртях малко, поразбрах каква е работата, повъртях, повъртях към 15 минути приказвахме и най-после му споделих, тъй като той ме попита: “Скоро измамници обаждали ли са се? ” И аз му споделих: “Да одеве ми се обаждат ” И той ми трясна телефона.
Попадала е и на по-стар сюжет за телефонна машинация.
Даниела Митева: Звъняха, че щерка ми била гръмнала бутилка и била във болничното заведение. Старшина отново от пожарната: “Звънете на еди кой си телефон. После звъннах на щерка си, тя се обади сподели: “Жива и здрава съм, не се притеснявай ” и разбрахме, че е отново мошеническа работа.Блага Атанасова: Туй са доста неприятни хора за мен, тъй като те вредят на хората, изключително на тез небогати хора, на тези небогати пенсионери.
Повечето от опитите за телефонни измами, обаче не приключват по този начин. В по-голямата им част жертвата се доверяват и губят последните си спестявания.

Именно зачестилите сходни случаи доведоха до вчерашната акция, при която полиция и жандармерия блокираха град Ветово.

Днес обстановката наподобява надалеч по-спокойна, съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия кметът на Община Ветово Георги Георгиев.

Хората нямат терзания, тъй като те знаят, че тази акция не е против цялото население. Тя е към строго избрани хора, тъй че всички останали, даже и по-голямата част от ромското население, нямат терзание за това, сподели Георги Георгиев.

Ситуацията във Ветово се възстановява. Няма терзание у живущите в града. Предстои досъдебното произвеждане да обясни съпричастието на арестуваните към зачестилите в последно време телефонни измами и вероятно по-късно да повдигне и съответните обвинявания към тях.

Междувременно от полицията поучават хората да не бързат да се доверяват на позвънявания от непознати, да не дават персонални данни по телефона и да не дават пари на непознати хора под какъвто и да е претекст.
 Задържаните във Ветово са направили телефонни измами за 300 000 лв. Задържаните във Ветово са направили телефонни измами за 300 000 лв.
Акция против телефонните измамници във Ветово. Специализираната прокуратура и жандармерията блокираха тази заран града. Задържани са осем души от Вето...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР