Нормализира се обстановката в училищата в Сливен с преобладаващ брой

...
Нормализира се обстановката в училищата в Сливен с преобладаващ брой
Коментари Харесай

РУО-Сливен: Нормализира се обстановката в училищата

Нормализира се ситуацията в учебните заведения в Сливен с доминиращ брой ромски възпитаници и тази заран родителите са почнали да водят децата си на учебно заведение и на детска градина. „ Тази заран направих инспекция в Шесто учебно заведение „ Братя Миладинови “ и Осмо учебно заведение „ Юрий Гагарин “, както и в детската градина в кв. „ Надежда “, където през вчерашния ден децата бяха изведени от родителите си. Децата към този момент се връщат в класните стаи “, заяви пред Радио „ Фокус “ – Сливен Милена Чолакова - шеф на Регионално ръководство на образованието (РУО) – Сливен.
„ Мисля, че ситуацията стартира да се възстановява, само че в този момент би трябвало да създадем малко повече разяснителни акции измежду родителите, да ги успокояваме, че това са подправени вести и напъните ни ще бъдат в тази тенденция. Не мога да кажа, че сме спокойни, само че въпреки всичко значимото е, че започнаха да водят децата си в учебно заведение и детската градина “, добави Чолакова.
Припомняме, че на 7 октомври образователният развой в двете учебни заведения и детската градина в кв. „ Надежда “ бе преустановен, защото родителите изведоха децата си от учебните заведения поради боязън, че обществените служби ще им ги лишават в осъществяване на Националната тактика за детето.
Вижте по какъв начин общественият министър Бисер Петков и неговият заместител Зорница Русинова разясниха обстановката в ТАЗИ СТАТИЯ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР