Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Работодатели пред БСП: Мерките на кабинета са неприложими за малкия и среден бизнес

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дружно с евродепутати и народни представители от левицата от комисиите по бюджет и финанси и стопанска система и туризъм се срещнаха с представители на Българска асоциация на заведенията и Сдружение на заведенията в България. Тази среща е част от почналите съвещания на Българска социалистическа партия с представители на разнообразни браншове за нужните ограничения от преодоляването на икономическата рецесия, подбудена от изключителното състояние в страната.

Мерките на държавното управление са неприложими за дребния и междинен бизнес, съобщи на срещата Ричард Алибегов, ръководител на Асоциацията на заведенията. Той добави, че хотелиерският и ресторантьорски отрасъл е най-засегнатият от тази рецесия. На процедура той е премахнат, счита Алибегов. По думите му оповестената от държавното управление мярка 60:40% не е действителна: „ Мярката не е 60:40 Характерната за сектора заплата е 610 лева, т.е работодателят получава получава 360 лева, а би трябвало да върне под формата на осигуровки 250 лева Така помощта е от 110 лева.” Той акцентира и че заведенията имат загуба от 2 милиона и 200 хиляди лв. от изхвърлена стока, върху която ще би трябвало да се заплати и Данък добавена стойност.

Ако рецесията продължи до юли, повече от половината заведения няма да могат даже да отворят още веднъж. Няма да отворят, тъй като няма да устоят до тогава, изхвърлили са и цялата си стока, която не могат да купят отначало, а също и тъй като не се взеха ограничения по отношение на наемодателите, а формираните разноски за февруари като ток, вода и наем няма да спрат. В момента се случва голяма междуфирмена задлъжнялост, изясни Алибегов. Той изрази мнение, че тези ограничения работят единствено за огромните бизнеси, и че концепцията да се запази целият личен състав не работи: „ Фирмите могат да задържат от 5 до 8% личен състав. Не можем да разберем по какъв начин взимането на заем ще помогне на хора, които не работят “.

На едно мнение сме, че препоръчаните от държавно управление ограничения не работят, разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Изводите от чутото от вас са тежки, обърна се тя към представителите на бизнеса. Първият е, че нито една от ограниченията не обслужва дребния и междинен бизнес. Тези ограничения са направени, с цел да отидат парите при околните до властта компании, акцентира Нинова. И добави, че този отрасъл не желае пари от страната, а протегната ръка, с цел да не банкрутират и хората да не останат без работа. Нинова осведоми, че Българска социалистическа партия още веднъж ще предложи в Народното събрание настояванията на дребния и междинен бизнес, които съответстват с политиката на левицата най-много за помощ на тези близо 500 000 служащи, заети в сектора.

Социалистите, също така,няма да се откажат от битка със спекулата и още веднъж ще предложат ограничения за справяне с нея. Според публични данни на Стокови тържища и борси всяка седмица цените порастват, като страната ни е преди всичко по повишаване на храните в цяла Европа. След спекулата с маските, тя ще стартира и при храните. Ние няма да се откажем от тази тематика, безапелационна бе Корнелия Нинова.

Подходът да се предлага една мярка за всички браншове е неработещ. Този бранш безусловно е спрял своята работа. Те не работят и нямат никакви доходи – няма по какъв начин да заплащат даже и 40% от заплатите плюс обществените осигуровки, добави националният представител и член на Комисията по икономическа политика и туризъм Жельо Бойчев. Той изясни, че методът на ръководещите би трябвало да бъде по отношение на всеки отрасъл и вредите, които той търпи: „ Ще предложим ограничения, с цел да помогнем на дребния и междинен бизнес.

Преди малко стартира изключителното съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, взаимно с управлението на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и депутатите от комисиите по бюджет и финанси, по стопанска система и туризъм и по енергетика. На него ще се проучва препоръчаната от държавното управление актуализация на бюджета и ще се създаде позиция на Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР