Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Лавров: Агресията на САЩ прави светът много напрегнат

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Агресивните стъпки на редица западни страни, най-вече Съединени американски щати, са основен дестабилизиращ фактор на интернационалната сцена. Това съобщи министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров на конференция за резултатите от съветската дипломация през 2019 година. Според него през днешния ден светът „ продължава да е доста под напрежение ", разяснява ТАСС, представена от „ Фокус “.

„ Основният дестабилизиращ фактор остава нападателната линия на редица западни страни, на първо място на нашите американски сътрудници, във връзка с унищожаването на архитектурата на интернационалната правна сигурност, замяната на интернационалното право със личния им фиктивен международен ред “, акцентира Лавров.

„ Това включва разрушаването от страна на Вашингтон на Договора за ракети със междинен и дребен обхват (ДРСМО), изкуственото изостряне на напрежението в района на Персийския залив, опитите за преразглеждане на общоприетите основи на мирното урегулиране на Близкия изток, засилената военна интензивност на НАТО наоколо до съветските граници, линията на приватизация на многостранни механизми за надзор на неразпространението на оръжия за всеобщо заличаване “, съобщи съветският външен министър.

Вашингтон, като отхвърля на представители на няколко страни да вземат участие в спонсорирани от Организация на обединените нации събития, намерено злоупотребява с привилегиите на страна, в която се намира централата на интернационалната организация, акцентира още Лавров.

Москва ще продължи да се съпротивява на опитите за пренаписване на историята на Втората международна война, сподели още Сергей Лавров.

" Ще продължим да вършим всичко належащо, с цел да се противопоставим на подправянето на историята, да запазим положителното име на нашите победоносни бойци, да предотвратим преразглеждането на интернационално приетите резултати от разгрома на нацизма ", сподели Лавров.

" В отбрана на историческата памет, дружно с нас са доста виновни страни по света. Отбелязвам и приноса към този труд на нашите сънародници, които живеят в чужбина. Чакаме задгранични сътрудници на тържествата в Москва на 9 май “, добави той.

Командирът на Либийската национална войска Халифа Хафтар и министър-председателят на държавното управление в Триполи Файез Сарадж към момента не желаят да организират директни договаряния, изясни Лавров.

„ Основното в този момент е, че след конференцията в Берлин, в случай че всичко върви по проект, либийските фракции няма да повтарят предходните си неточности и няма да слагат спомагателни условия и да се упрекват взаимно. Сега връзките им са доста напрегнати, те даже не желаят да са в една и съща стая, да не приказваме за среща или диалог “, съобщи Лавров на конференцията за резултатите от съветската дипломация през 2019 година

Лавров съобщи, че до момента съглашението за прекратяването на военните дейности е било спазвано и Русия се надява, че то ще се резервира. Според Лавров немският външен министър Хайко Маас, след срещата си с Хафтар, е декларирал, че е зает с постигането на съглашение за мир в Либия, което е доста „ положително “ развиване.

В Либия в този миг има две враждуващи държавни управления, основани в Триполи и в Тобрук. Правителството на националното единодушие в Триполи разполага с признанието на Организация на обединените нации, както и с поддръжката на Турция, до момента в който кабинета в Тобрук е подсилен от силите на Хафтар, както и от съветската наемническа група „ Вагнер “. Те владеят по-голямата част от страната, като държавното управление в Триполи държи под собствен надзор столицата и още няколко по-големи градове по либийското крайбрежие.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР