Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Решението за болничните спасява мандата на правителството?

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Решението първият ден от болничните да не се заплаща е цената, която от ГЕРБ заплащат, с цел да си обезпечат поддръжка от съдружните сътрудници до края на мандата на държавното управление. Това стана ясно от думите на шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова в утринния блок на Нова тв. Припомняме, че още през вчерашния ден синдикатите остро реагираха против концепцията и оповестиха, че тя е пристигнала от финансовия министър Владислав Горанов. Според Менда Стоянова обаче, за смяната са настояли „ Обединени патриоти “, тъй като това било включенипакет от ограничения, които по съглашение трябвало да бъдат осъществени до края на мандата на това ръководство.

Трябва и нашите съдружни сътрудници да получат задоволство. Това беше тяхно искане. Ако беше наше искане, евентуално щяхте да го видите в бюджета, още при внасянето му от държавното управление. Ние се сплотяваме към тези неща, изясни и пред публицисти в Народното събрание Стоянова.

Преди това тя изрази страдание, че медиите обръщали най-голямо внимание на тематиката с болничните, макар че през вчерашния ден Съветът на обединението взел още няколко решения – покачване на пенсиите, фонд за средства за нови учебни заведения и градини и безвъзмездни градини за децата т небогати фамилии. Менда Стоянова уточни, че за ръководещата коалиция е значимо да бъде приключен мандата, тъй като стопанската система върви добре.

Вчера сутринта имаше дълъг Коалиционен съвет с премиера Бойко Борисов, който по-късно се разшири с изпълнителната комисия. Това, което през днешния ден изваждате като вест, е частта за болничните, само че има още 3-4 неща. Всъщност ние предлагаме пакет от няколко ограничения, към който се обединихме. Нашите съдружни сътрудници от “Обединени патриоти” са ги записали в тяхната си стратегия. Има за тези ограничения диря и в държавната стратегия. Те упорстваха в този момент – в средата, или към края на мандата да се види реализацията на част от тези ограничения, сподели Стоянова.

После обясни за какво казусът с подправените болнични е толкоз огромен. Когато е било въведено правилото първите 3 дни на болничния да се заплащат от работодателя, една от задачите е била да се реши този проблем посредством надзор от работодателя върху своите служащи. Това очевидно не се получи. Ефектът го няма. Ако го заплаща Национален осигурителен институт, го плащаме всички ние, добави депутатът от ГЕРБ. Сега отговорността щяла да се раздели сред работодателя и този, който употребява болничните, когато те порастват неимоверно доста.

Стоянова акцентира, че при болнични за гледане на дете и при трудови злополуки правилото няма да важи.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР