Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Попмео тръгва на обиколка из Балканите в опит да ограничи руското влияние

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

В началото на октомври държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео се насочва на европейска обиколка, се показва в изказване, публикувано от външно-политическото ведомство.

Първата му аудиенция е на 1 октомври в Италия. Там той ще се срещне с президента Серджо Матарелла, премиера Джузепе Конте и външния министър Луиджи Ди Майо. Помпео ще посети Абруцо, откъдето са емигрирали предците му.

На идващия ден той ще произнесе тирада във Ватикана на симпозиума, проведен взаимно от Съединени американски щати и редица религиозни организации. Държавният секретар ще има и частна визита при римския Папа Франциск.

След това той ще отпътува за Черна гора и ще се срещне с президента Мило Джуканович, премиера Душко Маркович и външния министър Срджан Дарманович.

Оттам Помпео ще се насочи в Северна Македония за договаряния с президента Стево Пендаровски и премиера Зоран Заев. А след това ще замине за Атина за среща с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис, външния министър Никос Дендиас и министъра на защитата Николаос Панайотопулос.

Агенция Интерфакс цитира неназован почитан чиновник на Държавния департамент, посочен в оповестена от ведомството стенограма на брифинг, съгласно който по време на обиколката си Помпео ще опита да постави старания, ориентирани към битката с въздействието на Русия върху тези страни, написа „ Епицентър “.

По време на визитите на 4 октомври и в Черна гора, и в Северна Македония, " ще приказваме за напъните на Русия да сее раздори в района ", съобщи почитан американски чиновник в Ню Йорк в коридорите на Генералната асамблея на Организация на обединените нации.

От тези суверенни и самостоятелни страни и техните нации зависи да вземат решенията си в посоката, в която желаят да вървят. И моето решение да упорстват за участие в НАТО, съгласно мен, беше значимо за тях, съобщи формалният представител.

Длъжностното лице уточни хипотетичния скрит план за прелом през 2016 година в Черна гора, който е имал за цел да осуети проектите на някогашната югославска република за присъединение към НАТО.

Ние видяхме признаците на злонамереното въздействие на Русия в тези страни, споделя въпросният представител на Държавния департамент.

Визитите на Помпео съответстват с разразилия се американо-украински скандал, в който се забъркаха президентите Доналд Тръмп и Володимир Зеленски. Три комисии от Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати насочиха искане към Помпео с настояването той да даде всички документи за контактите с държавното управление на Украйна, оповестява през днешния ден Би Би Си.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР