Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Днес София празнува

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

София чества през днешния ден 140 години от оповестяването й за столица на България. 17 септември е и денят на Света София и дъщерите й Вяра, Надежда и Любов.

Денят на София ще бъде маркиран с редица тържествени церемонии и многочислени културни събития.

Празникът стартира тъкмо в 10.00 часа, когато Столичният общински съвет ще организира тържествено съвещание, на което ще бъдат връчени звания „ Почетен жител на София”, „ Почетен знак на Столичната община” и на „ Значка на София”.

От 11.30 часа пред църквата „ Света София” ще се организира Тържествен водосвет и публична гала по издигане знамето на града.

От 17.00 часа в парка „ Заимов” ще се проведат празничен танцов театър и карнавално шествие.

В 17.30 часа пред Народния спектакъл “Иван Вазов” стартира концерт на Софийския духов оркестър.

В 18.00 часа стартира концертът за деня на София в регион „ Искър “. Той ще се състои в парк „ Езерото “ и ще бъде с присъединяване на Маргарита Хранова и Райко Кирилов, квартет „ Българи “, танцов състав „ Алгара “, внушителен мажоретен състав „ Светла “ и младата национална певица Валентина Шерденкова.

От 18.30 часа в Народен спектакъл „ Иван Вазов” ще бъдат връчени Наградите на Столичната община за ярки достижения в региона на културата. Носител на тазгодишната Специална премия за изключителни достижения и принос в националната просвета е примата на българската музика Лили Иванова. БНТ1 ще излъчи церемонията по награждаването от 22.00 часа.

През целия празничен ден е свободен достъпът за гости на Зоологическа градина – София, парк-музей „ Врана”, Регионален исторически музей – София и Софийската градска художествена изложба.

Кулминацията на празника ще е в 20.30 часа, когато на площад „ Княз Александър I” стартира грандиозният аудио-визуален пърформанс и 3D мапинг „ Градски трептения 140 ВРМ (140 удара в минута)”.

Шоуто е основано особено за Деня на София и е със специфичното присъединяване на Деси Андонова, Ина Кънчева и Космическите гласове от България. Музиката за събитието е сътворена от DJ Иван Шопов и пианиста Димитър Бодуров, а визията и 3D мапинга са дело на Весела Данчева и екип от Компот Колектив – създатели на едни от най-представителните модерни анимации за България. Визуалното шоу по време на концерта ще бъде основано от Лора Шопова.

„ София градски трептения – 140 удара в минута “ ще показа облици от звуци и картини, сътворени от известни млади създатели от разнообразни жанрове и стилове, които построяват пулса на града ни до кулминационната точка от 140 удара в минута.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР