Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Айде стига с тая свобода, бе!

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

„ Айде стига с тая независимост, бе! Вие луди ли сте? Полудявате към този момент с тая независимост! Кое не му е свободно? Те ни плюят всички хора като каруцари. Всеки ден е било свободно словото. Какво по-свободно от това ". Гневното и меко казано безочливо изявление е на някогашния културен министър, а в този момент ръководител на медийната комисия в Народното събрание Вежди Рашидов. Пред Българска национална телевизия тази заран той безусловно се развихри по тематиката със свободата на словото, свалянето от ефир на Силвия Великова и митинга на публицисти пред БНР, които приканиха за медийна независимост.

Рашидов назова настояванията на публицистите „ игра “, която можела да докара до неприятни последици. „ Едни и същи реват най-вече за свободата “, е тезата на депутата от ГЕРБ. Рашидов не спря до тук с офанзивите против медиите и изясни по какъв начин медийната независимост се е трансформирала в „ свободия “, която „ минава границите на свободата “.

Депутатът от ГЕРБ сподели също, че е обезпокоен от обстоятелството, че " стартира изродяване на държавността " и " улицата стартира да кадрува ".

Тезата на Рашидов, че медиите желаят прекомерна независимост не е от в този момент. Той упорства към този момент няколко пъти да се промени закона за регулация над електронните медии, желае борба с подправените вести и опция Съвет за електронни медии за управлява новинарските уеб сайтове.

В изявлението си за Българска национална телевизия Вежди Рашидов изясни, че публичното мнение, изразявано най-много в обществените мрежи, бива манипулирано от медиите и техните притежатели. Затова имало потребност от проверка на остарелите регулации за медиите.

По тематиката със абсурда в БНР и прекъсването на сигнала на стратегия „ Хоризонт “ приказва и депутатът от ГЕРБ Тома Биков. В ефира на националното радио той атакува директно новия общоприет шеф на медията и настоя той да си върви, в случай че не може да си прави работата. Оказва се, че никой не е бил осведомен за желанието на БНР да спре лъчение за 5 часа, макар че радиото е част от националната сигурност на страната. Припомняме, че ДАНС и Министерство на вътрешните работи ревизират случая по гледище на прокуратурата. Съвет за електронни медии и КРС също търсят истината какво е наложило прекъсването на ефира в петък, тъкмо във времето, когато трябваше да се излъчва предаването „ Преди всички “, което се води от Силвия Великова.

, безапелационен е Това Биков, който е член на медийната комисия в Народно събрание.

Надявам се Съвет за електронни медии да не покрие Светослав Костов, сподели Биков в коментар за това, от регулатора на следващия ден вършат чуване на шефа на БНР.

, е тезата на Биков. Подобна е версията и на Бойко Борисов, който схванал от интернет за свалянето на Великова и й се обадил още в четвъртък вечер. Сам министър председателят звъннал и в радиото, настоял журналистката да бъде върната в ефир, а новоназначеният шеф на стратегия „ Хоризонт “ Николай Кръстев да си подаде оставката.

е позицията на Биков, ГЕРБ и Бойко Борисов
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР