Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Путин сравни протестите в Москва с жълтите жилетки

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Руският президент Владимир Путин съпостави митингите в Москва с тези на " жълтите жилетки " във Франция. Путин направи изказването пред френския си сътрудник Еманюел Макрон в лятната му резиденция във Форт Брегансон. Двамата държавни глави разискаха основни тематики – от Сирия, през ракетните контракти и рецесията в Украйна.

" Както знаем, освен в Русия се случват такива събития... Гост съм и ми е неловко да приказвам за това, само че съм заставен, тъй като задавате такива въпроси. Всички знаем за събитията, свързани с така наречен жълти жилетки, в които, както ни се коства, по наши калкулации, починаха 11 души, 2500 бяха ранени, в това число 2000 служители на реда ", сподели Путин в първия си коментар за продължаващите седмици митинги в Русия против отхвърли да бъдат регистрирани самостоятелни претенденти за локалните избори през септември.

Руският президент акцентира, че не желае на митингите да се стига до събития като тези с " жълтите жилетки " и даде обещание да стори всичко допустимо те са протичат в границите на закона.

" Никой - нито управляващите, нито някакви групи от жители, няма право да нарушава закона и да довежда обстановката до парадокс или до конфликти, а отговорните ще бъдат осъдени ", разяснява още той, представен от РИА " Новости ".

Това е първият коментар на Путин за митингите, при които бяха задържани близо 2000 души, като се стигна и до конфликти.

" Ние призовахме това лято за независимост на митингите, независимост на словото, независимост на мнението и независимост за кандидатиране на избори, което би трябвало изцяло да се съблюдава в Русия, както във всяка страна членка на Съвета на Европа ", отговори Макрон и акцентира, че има вяра " в една европейска Русия ".

Френският президент добави, че се надява двамата да реализират прогрес за спокойно споразумяване на рецесията в Украйна, откакто новият украински президент Володимир Зеленски е отправил предложение за мир към съветския водач.

Двамата водачи обявиха, че също по този начин ще обсъдят по какъв начин да бъде понижено напрежението по отношение на Иран, сирийския спор и контрола върху въоръженията.

Путин сподели на Макрон, че поддържа лидерските договаряния в " нормандски " формат за рецесията в Украйна и счита, че те нямат опция, само че не се ангажира с нова среща на върха по въпроса.

Той съобщи, че телефонните диалози със Зеленски са му дали съображение за внимателен оптимизъм, само че акцентира, че възможна среща за споразумяване на украинската рецесия би трябвало да докара до съответни резултати.

В Кремъл правят оценка договарянията сред президентите Владимир Путин и Еманюел Макрон като пълноценни, градивни и ипълнени с доверие, съобщи прессекретарят на съветския водач Дмитрий Песков. Срещата на двамата държавни глави се организира в лятната резиденция на френските президенти форт Брегансон и продължи към три и половина часа.

Песков означи, че позитивният темперамент на договарянията не значи съвпадане на позициите на Путин и Макрон по всички въпроси. Те задоволително поредно демонстрираха своята политическа воля да обсъдят всички въпроси - и тези, по които има съвпадане на мненията, и тези, по които има различия, акцентира прессекретарят на Кремъл.

Двамата водачи са разискали проблемите на климата, усвояването на Арктика, ситуацията в Сирия, само че изключително внимание са обърнали на обстановката в Украйна, акцентира Дмитрий Песков.

Освен това, в границите на визитата на Владимир Путин във Франция се състояха и договаряния с присъединяване на двете делегации, на министрите на външните работи и контакти по линия на помощниците на президентите по интернационалните работи, добави Дмитрий Песков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР