Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

1700 българи в Испания с петиция срещу назначението на Пламен Георгиев

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Българи във Валенсия приготвят митинг против назначанието на Пламен Георгиев за общоприет консул. Петицията против изпращането на някогашния началник на антикорупционната комисия в чужбина към този момент е подкрепена от над 1700 души, заяви Медиапул.

Досега в консулството ни постоянно е имало доста грамотни хора, разяснява един от основателите на митинга Пеци Петров пред БНР. Той изясни, че недоволството на сънародниците ни не е предизвикано от свадите с терасата на Георгиев, а от качествата, които изисква консулският пост. Българската престъпност по отношение на останалата в Испания е съвсем нулева. Ние сме хора, които живеем и работим обикновено. За какво ни е прокурор тук, добави Петров.

Той показа, че като админ на разнообразни страници в мрежата вижда доста огромна поддръжка от хората и добави, че до този миг към недоволството на сънародниците ни няма реакция от българските институции.

Много от жителите, подкрепили петицията, са споделили и претекстовете си за недоволството си. Сред тях са както свадите към парцелите на Пламен Георгиев, по този начин и практиката за политически и неаргументирани назначения в българската дипломация.

Наглостта, ненаказуемостта и некомпетентността на управителните позиции е повече от презрителна и унизителна за жителите на тази страна. Това е единствено следващият образец. Вместо обвиняем – консул, написа жена, подкрепила подписката.

Според различен Пламен Георгиев не дава отговор на условията, с цел да заеме този пост, тъй като е " злепоставен с прословутата си тераса ".

Припомняме, че Георгиев се оказа с начално равнище на знания по испански език. Според автобиографията на някогашния началник на антикорупционната комисия, подадена в Народното събрание през февруари 2018 г,, той владее испански на равнище А2, което допуска напълно базисни умения.

Във Валенсия постоянно сме имали доста положителни консули – Константин Коджабашев, Мая Стефанова, Цветелин Цолов. И чакаме още веднъж доста високо равнище на консула. Работата на консула не е единствено да подписва документи и да върви на приеми, разяснява Пеци Петров.

Той посочи, че над 1200 души са подписали петицията и броят им непрестанно пораства. Готвят се и за митинг пред консулството, когато Георгиев дойде.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР