Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Борисов винаги се крие в критични ситуации

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Пробивът в Национална агенция за приходите е голям проблем. За това е доказателство и държанието на премиера Бойко Борисов, който от няколко дни безусловно се крие. Той се крие постоянно в сериозни обстановки. Коментарът направи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването „ Лице в лице “ по БиТиВи. Над 2 милиарда лева се изхарчиха за електронно държавно управление, а резултатът не е нулев, а под нулата – сринати митници, система на Национална агенция за приходите, Търговски указател, ГРАО, ЦИК, Народно заседание, Министерство на правораздаването. Не остана несрината система, подсети Нинова. Според нея 2 милиарда лв. са хвърлени напразно. Некадърно свършена работа и може би корупционно свършена. Правителството генерира неустойчивост и неустановеност. Отново имаше информация, че Фолксваген не избират България за нов цех – по какъв начин да дойдат вложители при тази среда в България. Нека да се вслушаме в специалистите. Това е заплаха. Личните ни данни са на показ, означи Корнелия Нинова и предизвести, че това е до живот, тъй като не може да се смени ЕГН-то.

Реакцията на държавното управление е безусловно несъответстваща. И другаде се случват такива неща, само че няма случай данните на 5 милиона души да са обществени. CNN написаха „ Цяла нация е хакната”. Не може в тази рецесия да излезеш и да приказваш вицове и лакардии- по какъв начин имаме доста положителни хакери, тъй като ни е положително образованието. Това е безконтролно. Борисов се е скрил от няколко дни. Премиерът се крие в сериозни обстановки. За мен реакцията би трябвало да е друга – трябваше да се излезе и да се признае рецесията, както и да се разгласят съответни ограничения, разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия. Нинова посочи казаното от експертите, че може да се посегне на банковите ни сметки и може да се вземе заем с тези данни, да се трансферира парцел, да се теглят пари. Вместо да излязат и да кажат- имаме проблем, решаваме го с общи старания, те се скриват и споделят, че опозицията е отговорна и че плаши народа. Това е безконтролно към 5 милиона българи, по този начин подлага на критика реакцията на ръководещите Корнелия Нинова.

Сделката за 16 е прекомерно скъпа за опциите на БългарияКрайният вид за договорката за изтребителите се разграничава от мандата, който имаме ние, даден ни от Националния съвет на партията и от решението на Народното събрание. Партията има решение за рационализация до 2 % от Брутният вътрешен продукт. Има потребност от рационализация, само че крайният контракт доста надвишава тази цена. Сделката е прекомерно скъпа за опциите на България, разяснява още водачът на левицата другата настояща тематика за закупуването на самолетите. Нинова обърна внимание, че съгласно военно-техническата експертиза, в крайния вид тези самолети не са дефинитивно оборудвани. Тя позволи, че евентуално, с цел да се смъкна цената, държавното управление се е лишило от брой ракети, брой водачи, които би трябвало да се обучат.

Имаме мотив и за общоевропейските ни ползи – за обща европейска войска и защита, а държавното управление на Борисов даде единодушие да има такава. Изведнъж европейските ни сътрудници бяха отхвърлени. Взима се нов дълг, с цел да се платят самолетите. Обикновено, когато няма причини, Борисов постъпва лековато. Той сподели, че не желае да оставя задължения на идващите и по тази причина заплаща вкупом. Но той оставя задължения на целия български народ като взе заем. Този дълг ще го заплаща народът, а не той персонално. Това е срещу българския интерес, безапелационна бе Нинова.

Получих отговор от Европейска комисия, в който се споделя, че нашето писмо по отношение на финансирането на партиите ще бъде прегледано от еврокомисаря по правораздаване Вера Юрова и в най-кратки периоди ще има реакция от Европейска комисия. Европейската процедура в последните години е да се лимитира финансирането от компании, с цел да се изсветляват партиите и по тази причина се прибягва към държавно финансиране, съобщи Корнелия Нинова по въпроса за финансирането и дотациите на партиите. Тя означи, че ръководещите в България направиха стъпка обратно от тази добра европейска процедура, връщайки финансирането на юридически и физически лица и то без ограничавания. Всеки може да финансира партиите. Без ограничаване на външните юридически лица – всевъзможни фондации могат да спонсорират партиите. Без критерии на какво би трябвало да дават отговор тези компании. Политическият живот на България става отворен двор да всевъзможни въздействия – политически, геополитически, религиозни. Това е отречена на всички места в Европа процедура, добави ръководителят на Българска социалистическа партия.

Нинова увери, че партията ще откри метод да се финансира. Субсидията е изхарчена за партийна активност. Всеки лев, който е изхарчен, се знае защо е. Ние не сме ГЕРБ, които си държат парите на влог, с цел да печелят от лихви. Имаме над двеста офиса в страната – те би трябвало да се подържат, имаме режийни разноски - конгреси, Бузлуджа, както и предизборни акции. Парите не се дават на партиите, с цел да се държат на влог. От ГЕРБ държат техните пари на влог евентуално, тъй като черпят финансиране по различен метод и държат дотацията за лихви. Миналата седмица върнахме първата вноска от дотацията от към 800 хиляди лв., добави Корнелия Нинова.

Непостоянството в политиката е доста рисково нещо – за икономическия, обществения и политическия живот в страната. Само преди 4-5 месеца приехме да има машинно гласоподаване. Само три месеца по-късно махнаха машинното гласоподаване. Две седмици по-късно връщат машинното гласоподаване за парламентарните избори. Така не се прави политика и не се ръководи страна. Не може един ден напред, различен обратно. Това е неустановеност, съобщи водачът на Българска социалистическа партия. Тя не приема аргумента на ГЕРБ, че машинното гласоподаване било скъпо. На президентски, европейски и парламентарни не е скъпо, а на локални е скъпо. Причината е, че в действителност ги е боязън за резултатите на локалните избори. Видяха резултатите от европейските избори – въпреки и да победиха.Видяха, че губят поддръжка в огромните градове. В над 60 общини Българска социалистическа партия е първа мощ, в случай, че в този момент имаме 30-40 кмета. В над 120 градове отиваме на балотаж с ГЕРБ с разлика от стотина гласа. Това ги е шокирало и започнаха ограничения това да не се случи на локалните избори. Мерките са две: ще ги убием финансово като спрем дотацията и ще махнем машинното гласоподаване, с цел да можем още веднъж да подправяме протоколите, заключи Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР