Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

КЗЛД: Санкцията за НАП няма да е никак малка

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Санкцията за Национална агенция за приходите поради приключването на данни няма да е по никакъв начин дребна. Това съобщи шефът на Комисията за отбрана на персоналните данни Венцислав Караджов пред Нова тв. Припомняме, че КЗЛД стартира инспекция в приходната организация, откакто получи отчета за хакерската офанзива.

Караджов не скри, че огромна част от компаниите и от обществените организации не обезпечават надеждна отбрана на персоналните данни, с които разполагат и които обработват.

Фирмите и обществените организации би трябвало да се разсънят. Те не живеят сами в цифровия свят. От 2006 до 2019 година доста малко е направено за отбрана на информацията, която се обработва. Особено обществените органи, те по закон би трябвало да обработват тези данни и да ги пазят. И трябваше да стане тази брутална кражба, с цел да се разбере, че в България би трябвало да се поставят старания за култивиране на тези персонални данни, разяснява Караджов.

Големият проблем е, че тези данни са взети от националната база на Национална агенция за приходите. Касаят съвсем всички българи. Те не могат да бъдат заличени, даже и КЗЛД да направи такива наставления, изясни още шефът на комисията.

По думите му, не е допустимо с изтеклите данни на хората да се теглят бързи заеми или да се правят банкови интервенции, в случай че тези институции работят по разпоредбите.

Венцислав Караджов съобщи, че инспекцията в Национална агенция за приходите ще продължи най-много месец. Тя ще стартира в понеделник.

Той е безапелационен, че даже да е имало проби на системите за сигурност, то те не са били задоволителни. Не са спазвани и рекомендации.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР