Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

За КПКОНПИ всичко с апартаментите на властта е законно

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Няма нищо нелегално с жилищата на властта, отсъди КПКОНПИ и действително закри абсурда, който коства главите на министри, зам.-министри и приключи политическата кариера на Цветан Цветанов. Антикорупционната комисия разгласява през днешния ден общо 7 решения, шест от които са свързани с жилища, закупени от строителната компания „ Артекс “. Именно от „ Артекс “ жилища на подозрително евтини цени са закупили Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, някогашните към този момент зам.-министри Ваня Колева и Красимир Първанов. Разследването на КПКОНПИ не откри спор на ползи при въпросните покупко-продажби. Няма спор на ползи и при министъра на туризма Николина Ангелкова, която също бе проверявана поради имотни покупко-продажби.

Припомняме, че в множеството от посочените към този момент случаи не е имало изказвания за спор на ползи, обществото се възмути повече от моралната страна на абсурда. За отбелязване еи че ръководителят на КПКОНПИ Пламен Георгиев бе измежду имената в „ Апартаментгейт “ – оказа се притежател на първокласен парцел с частна тераса. В същото време се оказва, че Антикорупция не е проверяла дали въпросните притежатели на първокласни парцели са злоупотребили със служебно състояние.

Решенията на КПКОНПИ не разясняват цените, на които са купени жилищата, въпреки че това бе главният проблем. Комисията пресмята цената на квадратен метър единствено в един случай – при жилището на някогашния правосъден министър Цецка Цачева. Там обаче не се открива проблем. Според решението на КПКОНПИ Цачева, която подаде оставка поради покупката, в действителност платила по 1066 евро на квадратен метър, а не както се твърдеше – по 670 евро. Комисията счита тази цена за естествена, тъй като апартаментът бил платен " на зелено " или както самата Цачева се изрази – на дупка.

Антикорупционната комисия обстойно разказва договорката на Цветан Цветанов за жилището в постройката на „ Артекс “, към който води и частен асансьор. Той се води притежател на шахтата за оборудването. Бившият към този момент любим на Бойко Борисов е заменил две свои жилища за новото в кв. „ Изток “ и е доплатил към 100 000 лв.. Въпросните средства били от заем и персонални пари, платени по банков път, прецизират от КПКОНИ.

Комисията по никакъв метод не разяснява и последващата продажба на старите парцели на Цветанов. В деня, в който той ги дава в подмяна на новия си парцел, те са трансферирани на някогашния ИТ експерт от ГЕРБ Симеон Велков. Тази продажба е упомената с едно изречение.

Бившият заместник-министър на енергетиката Красимир Първанов също не е в спор на ползи, счита КПКОНПИ. В неговия случай проверяващите стигат до следните заключения: Първанов си е купил един апартамент от " Артекс " още през 2009 година и втори – през септември 2018 година В първия случай не е изпълнявал никаква служба, тъй че проблем няма.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР