Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Филип Рот

...
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Филип Рот
Коментари Харесай

Почина писателят Филип Рот

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE
Филип Рот е притежател на премията “Пулицър” през 1998 година, която му бе присъдена за романа “Американски пасторал”. Той е създател на над 30 книги, измежду които романите “Синдромът Портной”, “Писателят призрак”, “Човешкото петно”, “Призракът излиза”, “Животът ми като мъж” и други

“Роденият в Нюарк, щата Ню Джърси Рот бе проникновен наблюдаващ на американското общество и минусите му. Той неведнъж бе споменаван измежду любимците за Нобеловата премия по литература, само че по този начин и не я получи, напомня Агенция Франс Прес, представена от бТВ.

През 2012 година Рот разгласи, че стопира да написа. Той споделя, че разказването на истории " към този момент не е същността на живота му ".

" Странно е. Никога не бих си показал, че това може да ми се случи ", признава писателят.

Преди няколко месеца Рот нападна остро американския президент Доналд Тръмп с думите, че той " страда от тежък егоизъм и е компулсивен измамник, профан и самохвалец, човек, който се води от реваншизъм и към този момент е малко изкуфял ".

" Няма граница за заплахите, които лудостта на този човек може да аргументи " - сподели писателят.

Филип Рот добива интернационалната си популярност с третия си разказ “Синдромът Портной “, която излиза през 1969 година Преди товатой приключва еврейското учебно заведение Уикуейк и става студент в Университета Рътгърс. В средата на петдесете години на предишния век той служи и в американската войска. Завършва магистратура по британска литература в Чигакския университет, а по-късно е инструктор по креативно писане там.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР