Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style

...
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style
Коментари Харесай

Сдружение на майки поиска премахване на чалгата от Студентски град

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Table Normal " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
В отворено писмо до медиите майките показват, че на територията на “Студентския град в София има над 200 заведения. 44 от тях са отдадени чартърен от университетите за нощни клубове и " в тях се лее корав алкохол до ранни зори ". Рекордьор в този бизнес е УНСС, който по-рано тази седмица бе избавен от страната от банкрут. Икономическият университет е дал 11 свои парцела на притежатели на нощни заведения.

“Най-фрапиращ е казусът с някогашния Студентски стол № 33 на ул. " Атанас Манчев ", който с благословията на ректора на УНСС е трансфорат в лъскава чалготека “, се споделя в писмо на организацията до медиите.

" Всъщност става въпрос за парцели обществена държавна благосъстоятелност, стопанисвани от УНСС, и от интерес на цялото общество е какво точно се случва с тях. Всички тези парцели са предоставени на университетите от страната, с цел да развиват учебно-образователна активност в тях, само че ректорите в крещящо нарушаване на Закона за висшето обучение са трансформирали съзнателно пространствата в чалготеки, кръчми и нощни питейни заведения, с цел да си докарват постоянни доходи от наеми “, приканват майките.

Тя упорстват Министерството на образованието да задължи ректорите на висшите образователни заведения да извадят от тяхната благосъстоятелност всичко, което не е обвързвано с образованието и обитаването на студентите
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР