Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Резултатите от

...
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Резултатите от
Коментари Харесай

Лекарство срещу ебола спира развитието на Covid-19 при маймуни

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE
Резултатите от опитите са оповестени в електронната библиотека bioRxiv.

" Ремдесивир е първият противовирусен препарат, чието деяние против SARS-CoV-2 е доказано при опити върху животни. Той доста дейно подейства при заболели макаци. Следва да се означи, че приложихме препарата незабавно, откакто вирусът доближи пик в размножаването си. Затова при лекуването на хора ремдесивир следва да стартира да се употребява колкото е допустимо по-рано ", пишат откривателите.

Първите опити по заразяване на животни с ковид SARS-CoV-2 бяха извършени от експерти от Националния институт по надзор и профилактика на вирусните болести в Пекин, Китай, още в средата на февруари. Тези опити потвърдиха, че вирусът може да прониква в организма на животните и да провокира у тях признаци, сходни с тези на заболяването Covid-19 у хората.

По-късно аналогични опити върху макаци-резус организираха и техни сътрудници от Съединени американски щати. Те демонстрираха, че проникването на новия ковид в организма на приматите провокира у тях същите признаци като при хората. Това разрешава потреблението на този тип примати като моделни животни за проучване на свойствата на вируса и инспекция на ваксини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР