Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Пол Молинаро,

...
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Пол Молинаро,
Коментари Харесай

СЗО предупреди за прекъсвания в доставките на ваксини

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE
Пол Молинаро, който е началник на интервенциите по поддръжка и логистика на СЗО, разгласи, че доставките на ваксини в международен мащаб са прекратени през април. Ако това продължи през май, ще има пропуски в рутинните имунизации и акции против огнища на други заболявания, предизвести той.

По-рано през април българската прокуратура повдигна обвиняване против ръководителя на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова, тъй като предизвести за опцията да се стигне до дефицит от някои лекарства. Сега СЗО действително насочва същото предизвестие с фокус върху имунизациите.

Световната хранителна стратегия на Организация на обединените нации също осведоми за спирания в някои вериги за доставка на храни, което може да докара до доста съществени проблеми.

“Видяхме по какъв начин последователно стопира интернационалната система за въздушен превоз, от която сме подвластни за придвижването на товари. Сега ние би трябвало да търсим решение на това “, сподели Молинаро по време на виртуалния брифинг на Организация на обединените нации от Женева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР