Normal 0 21 false false false EN-GB X-NONE AR-SA Алтерко

...
Normal 0 21 false false false EN-GB X-NONE AR-SA Алтерко
Коментари Харесай

Алтерко“ АД продава телекомуникационния си бизнес в Европа

Normal 0 21 false false false EN-GB X-NONE AR-SA

" Алтерко " АД разгласи сключването на обвързващо съглашение за продажбата на телекомуникационните си компании в Европа – " Тера Комюникейшънс " АД, " Теравойс " ЕАД, " Алтерпей " ЕООД, TERACOMM RO SRL (Румъния) и TERA COMMUNICATIONS DOOEL (Македония). Купувач е европейският водач и най-бързо разрастваща се компания в региона на известията и мобилните услуги LINK Mobility Group ASA (LINK).

Съгласно оповестената информация, авансово контрактуваната цена за продажбата възлиза на 8 800 000 евро, изчислена на база прогнозната стойност на придобиваните сдружения (EV) в размер на EBITDA на консолидирана база – 1 600 000 евро, умножена с коефициент 5.5. Крайната цена ще бъде избрана по метода " cash-free/debt-free ", при нормализирани равнища на чистия оборотен капитал на всяко от придобиваните сдружения за последните 12 (дванадесет) месеца преди датата на продажбата. Цената ще бъде заплатена на 3 елементи: 1/3 – посредством заплащане все още на подписване на договорката по банков път, 1/3 – посредством отсрочено заплащане с падеж 3 (три) години след датата на завършване на продажбата при годишна рента в размер на 4.75% (четири цяло и седемдесет и пет стотни процента), платима на тримесечие; 1/3 – в скъпи бумаги от капитала на LINK Mobility Group ASA по цена, избрана при затваряне на Фондовата борса в Осло в последния работен ден, предшестващ датата на сключването на Term Sheet-а. Normal 0 21 false false false EN-GB X-NONE AR-SA

" Тера Комюникейшънс " АД, " Теравойс " ЕАД, " Алтерпей " ЕООД, TERACOMM RO SRL (Румъния) и TERA COMMUNICATIONS DOOEL (Македония) са водещи снабдители в България, Румъния и Македония в региона на телекомуникационните услуги с добавена стойност, мобилен маркетинг и известия. Благодарение на екипите си от експерти и съответните софтуерни решения, които оферират, телекомуникационните компании от групата на АЛТЕРКО са одобрени надеждни сътрудници на мобилните оператори, банкови институции, общини и търговци. През последните години фирмите показват постоянни позиции на пазара и стабилно развиване, което точно е привлякло ползата на LINK Mobility Group ASA към тях.

" С оглед резултатите на IoT бизнеса и интереса на вложителите към него, офертата на LINK беше оценена като изключителна опция за смяна в тактиката за развиване на Групата. Продажбата на телекомуникационния ни бизнес в Европа ще ни даде опция да концентрираме всичките си запаси в развиването на нови IoT артикули и услуги ", разяснява изпълнителният шеф Димитър Димитров.

Очаква се продажбата да бъде финализирана до края на месец април 2018 година Това е второто за LINK придобиване на телекомуникационна компания в района, с което компанията продължава навлизането си на пазара на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа.

За АЛТЕРКО

Холдингът Алтерко е водач в телекомуникационния бранш в Източна Европа с над 15-годишен опит в сегмента на мобилните услуги с добавена стойност (MVAS). Компанията е със 100% българска благосъстоятелност, над 100 чиновници, офиси в България, Румъния, Македония, Сингапур, Малайзия, Тайланд и Съединени американски щати, и предлага услугите и продуктите си в още
Normal 0 21 false false false EN-GB X-NONE AR-SA

над 10 страни. Холдингът включва 12 компании. Тера Комюникейшънс АД и Теравойс ЕАД са водещи компании в региона на телекомуникационните услуги с добавена стойност, мобилен маркетинг, SMS промоции и SMS игри в България. Алтерко Роботикс е компания за новаторски решения в IoT сферата. Основна част от продуктите на фирмите в групата на Алтерко АД се създават и поддържат от българския офис на сдружението. От 1 декември 2016 година акциите на Алтерко АД се търгуват на Българската фондова борса. Борсовият код на емисията е A4L.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР