НОРФОЛК, Вирджиния (AP) — Подобно на другите бащи-основатели, Джордж Вашингтон

...
НОРФОЛК, Вирджиния (AP) — Подобно на другите бащи-основатели, Джордж Вашингтон
Коментари Харесай

Ден на президентите: от скромните рождени дни на Джордж Вашингтон до големи разпродажби и 3-дневни уикенди

НОРФОЛК, Вирджиния (AP) — Подобно на другите бащи-основатели, Джордж Вашингтон не изпитваше никакво успокоение от концепцията обществено да чества живота си. Той беше първият водач на нова република - не тиранин.

И въпреки всичко нацията още веднъж ще уважи първия президент на Съединени американски щати в понеделник, 292 години след раждането му.

Значението на Деня на президентите се е трансформирало фрапантно, от това да бъде най-много неосезаем и изпълнен с работа за Вашингтон през 1700 година до благосъстоянието на консуматорството, в което се е трансформирал през днешния ден. За някои историци празникът е изгубил всякакво очевидно значение.

Историкът Алексис Коу, създател на „ You Never Forget Your First: A Biography of George of Washington “, сподели, че мисли за Деня на президентите съвсем по същия метод като за извисяващия се монумент в окръг Колумбия, който носи неговото име.

„ Трябва да е за Вашингтон, само че можете ли в действителност да посочите нещо, което наподобява или звучи като него? “ тя сподели. „ Джеферсън и Линкълн са показани...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР