Nordea Open, осминафиналДоминик Тийм – Роберто Баутиста Агут7-6(5), 3-6, 6-4Доминик

...
Nordea Open, осминафиналДоминик Тийм – Роберто Баутиста Агут7-6(5), 3-6, 6-4Доминик
Коментари Харесай

Доминик Тийм е на първия си четвъртфинал през 2022 г.


Nordea Open, осминафинал

Доминик Тийм – Роберто Баутиста Агут 7-6(5), 3-6, 6-4

Доминик Тийм продължава да се показва мощно на ATP 250 шампионата в Бостад. Два дни откакто записа първата си ATP победа за годината, австриецът доближи и до първия си четвъртфинал през 2022 година откакто отстрани четвъртия подложен Роберто Баутиста Агут. Това е и първи четвъртфинал за Тийм от повече от година насам, като за финален път той доближи до тази фаза на миналогодишния Мастърс шампионат в Мадрид.

Негов конкурент в идната фаза ще бъде Себастиан Баес или Алехандро Давидович Фокина.

Тийм пропусна два следващи брейкпойнта още в откриващия гейм, след което пропиля още един късмет при 1-1. Тези пропуснати благоприятни условия бяха на път да костват мнго скъпо на австриеца, защото Баутиста Агут усъвършенства доста представянето си и раелизира първия брейк в мача, след който натрупа задатък от 5-2.

Шампионът на US Open за 2020 година обаче стартира да нападна доста по-добре от главната линия, като в това време на няколко пъти изненада съперника си с отлични къси топки. Това оказа помощ на Тийм да възвърне равенството, а впсоелдствие да докара сета до тайбрек. Двамата на няколко пъти си размениха водачеството, като равенството се резервира до 5-5. Добрият сервис на Тийм обаче му разреши да стигне до сетбол, който осъществя за 7-6(5).

Вторият сет стартира по подобен метод, като Баутиста Агут още веднъж проби пръв и поведе с 4-2. Този път обаче испанецът бе доста по-търпелив и невъзмутим в дългите разигравания и по този метод усъвършенства доста играта си в отбранителен проект. Световният №20 не разреши на Тийм да стигне до нито един брейкпойнт до края на сета, като в това време самият той записа нов пробив, който му донесе триумфа с 6-3 във втората част.

В заключителния сет Тийм още веднъж стартира да показва онази нападателна и динамична игра, която сподели в края на първия сет. Бившият №3 осъществя пробив, който след това затвърди за 4-2, като в това време беше непреклонен на сервис и не бе изправен пред нито един брейкпойнт в хода на сета. Тийм съумя да задържи самодейността до края и да запази преднината си, триумфирайки със 7-6(5), 3-6, 6-4 след 2 часа и 41 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР