Nord Stream 2 не знае дали осъществяването на „Северен поток

...
Nord Stream 2 не знае дали осъществяването на „Северен поток
Коментари Харесай

Nord Stream 2 засега не прогнозира допълнителни разходи заради забавяне от страна на Дания


Nord Stream 2 не знае дали реализирането на „ Северен поток 2 “ ще нарастне поради закъснение на разрешението за строителство от Дания, само че е подготвен, за каквото и да е развиване на събитията. Това е декларирал в понеделник формалният представител на оператора Йенс Мюлер пред публицисти в Берлин, оповестява ТАСС.

„ Не можем да изчислим какви ще са спомагателните разноски, защото решение от Дания към този момент няма “, е споделил той. „ Приехме за сведение, че има закон, който е обвързван с нуждата от взимане на политическо решение (по проекта) “, е добавил Мюлер.
По думите му, не би трябвало да се спекулира по въпроса по кое време ще има изясненост. „ Това би било доста спекулативно “, е отбелязал той. „ Времето играе своята роля. Но ние изхождаме от това, че ще сме в положение да изпълним нашият сюжет “, е споделил още той.

Мюлер е дал отговор утвърдително на въпроса, гатов ли е операторът за развиване на събития, при които ще се наложи пробутване на газопровода по различно трасе отвън териториалните води на Дания.

Дания е единствената страна, която към този момент още не е издала позволение за строителството на газопровода в териториалните си води. Законите на страната дават опция на министерство на външните работи да реши, дали е належащо енергийната организация да преглежда или не сходни планове. Заявката се разисква от януари 2018 година Nord Stream 2 реши да изследва различни трасета отвън териториалните води на Дания, напомня още ТАСС.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР