Nord Stream 2 AG заяви, че планира да възобнови полагането

...
Nord Stream 2 AG заяви, че планира да възобнови полагането
Коментари Харесай

Възобновяват работата по Северен поток 2

Nord Stream 2 AG съобщи, че възнамерява да възобнови полагането на тръбопроводи за газовия план „ Северен поток 2 “ през тази година.

" Да, можем да потвърдим това ", сподели компанията пред публицисти на въпрос дали възнамерява да възобнови строителството на тръбопроводите през декември.

" Планираме да обновим работата по полагане на тръби благодарение на закотвен транспортен съд в немската зона през тази година. Ще ви кажем името на съответния транспортен съд, който ще се употребява по-късно ", добави компанията.

Газопроводът е на към 75 км от завършването - 16 км на територията на Германия, а останалите 60 км в датската земя.

Проектът „ Северен поток 2 “ беше спрян след декември 2019 година, когато Съединени американски щати постановиха наказания против компании, участващи в построяването на газопровода. Вашингтон е ориентиран към компании, които дават услуги или средства за надграждане или инсталиране на съоръжение на кораби, полагащи тръбопровода.

Според NDR, Управлението на водните пътища и корабоплаването на Щралзунд е призовало капитаните на корабите да бъдат изключително деликатни, когато плават на юг от региона на Адлергрунд в Балтийско море заради началото на строителните работи там на 5 декември. Както отбелязва радиостанцията, точно в този регион приключват две тръби, които водят от точката на сушата на „ Северен поток-2 “ – станцията в Любмин – до Балтийско море.

Nord Stream 2 AG означи пред NDR, че краищата на тръбопроводите ще излизат от морското дъно и ще бъдат положени още 2,6 км от бъдещия газов път. Обикновено подобен сегмент се поставя за 1-2 дни, прецизира радиостанцията.

В петък стана известно, че управляващите на федералната провинция Мекленбург-Предна Померания желаят да основат организация с нестопанска цел, която да се бори за цялостното осъществяване на плана. Неин началник, съгласно немските медии, ще бъде някогашният министър-председател на района Ервин Зелеринг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР