Nord Stream 2 AG започна подготвителни дейности за морския участък

Nord Stream 2 AG започна подготвителни дейности за морския участък ...

Nord Stream 2 започна подготвителните дейности за морския участък на „Северен поток 2“.Nord Stream 2 AG започна подготвителни дейности за морския участък на газопровода „Северен поток 2“ за предстоящото тръбополагане в района на Грайфсвалд , Германия, става ясно от съобщение на компанията.

„Всички дейности са стартирани в съответствие с разрешението за строителство и експлоатация на газопровода „Северен поток 2“ в териториалните води на Германия и в сектора на брега, издадено от Минната служба в Щралзунд на 31 януари 2018 г.

Пет екскаватора са започнали изкопни дейности за двете тръби на газопровода.

Компанията е подготвила информационни материали, в които обяснява предприетите дейности, става ясно от съобщението.

Според него, процедурите за получаване на разрешение от другите страни по трасето на газопровода – Русия, Швеция и Дания текат по график. Nord Stream 2 очаква да получи останалите разрешения през следващите месеци. Началото на строителството е планирано за 2018 г.

Проектът „Северен поток 2“ предвижда изграждането на две тръби от газопровода с капацитет от 55 млрд. куб м газ годишно от Русия през Балтийско море до Германия. Руската компания "Газпром" е единствен акционер в компанията Nord Stream 2 AG.

 

Източник: 3e-news.net