Nord Stream 2 AG, оператор на проекта за строителство на

...
Nord Stream 2 AG, оператор на проекта за строителство на
Коментари Харесай

Nord Stream 2 AG през март е привлякъл от партньорите си заеми от порядъка на 404 млн.евро


Nord Stream 2 AG, оператор на плана за строителство на газопровода „ Северен поток 2 “ е привлякъл през март заемни средства от Wintershall, OMV, Shell, Engie и Uniper в размер от 404 млн.евро съгласно изискванията на дълготрайно съглашение за финансиране, подписано сред страните през април 2017 година излиза наяве от доклада на „ Газпром “, представен от Прайм.

В началото на март ръководителят на Wintershall Марио Мерен заяви, че европейските сътрудници по плана за газопровода „ Северен поток 2 “ - Shell, OMV, Engie, Uniper и Wintershall са дали на Nord Stream 2 AG финансиране в размер на 324 млн. евро всяка.

Единствен акционер l Nord Stream 2 AG е „ Газпром “, а европейските сътрудници в лицето на Shell, OMV, Engie, Uniper се задължиха да финансират „ Северен поток 2 “ общо с 50%, т.е. с 950 млн. евро всяка. Останалата половина от порядъка на 4,74 млрд.евро ще бъде обезпечена от „ Газпром “. Участниците в плана възнамеряват 70% от вложенията да бъдат покрити посредством привличане на планово финансиране. Общата стойност за реализирането на плана се прави оценка на сумата от 9,5 млрд.евро.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР