Норберт Хофер бе избран днес за лидер на крайнодясната Австрийска

...
Норберт Хофер бе избран днес за лидер на крайнодясната Австрийска
Коментари Харесай

Норберт Хофер бе избран за лидер на Австрийската партия на свободата

Норберт Хофер бе определен през днешния ден за водач на крайнодясната Австрийска партия на свободата на партиен конгрес в град Грац, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Хофер, на 48 години, бе министър на превоза в държавното управление на Себастиан Курц.

Бившият министър завоюва поддръжката на над 98 % от делегатите на конгреса. Той оглави краткотрайно партията през май след оставката на някогашния партиен водач и вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе, чието име бе забъркано в корупционен скандал. Скандалът докара до рухването на образуваното в края на 2017 година съдружно държавно управление на Австрийската национална партия и Австрийската партия на свободата с канцлер Себастиан Курц.

"Целта ни е да се превърнем в най-силната партия в Австрия, защото ние сме способни на това и тъй като Австрия има потребност от нас ", сподели Хофер на партийния конгрес. Новоизбраният водач увери, че Австрийската партия на свободата ще продължи битката си с "политическия ислям " и ще отстоява нови дела като опазването на околната среда. Австрийската национална партия на някогашния канцлер Курц е любимец на идните на 29 септември избори.

Социологическите изследвания сочат, че Австрийската партия на свободата ще завоюва към 20 % от гласовете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР