Ноотропите са лекарства за стимулиране на умствената дейност. Но дали

...
Ноотропите са лекарства за стимулиране на умствената дейност. Но дали
Коментари Харесай

Как да подобрите мозъчната функция бързо и ефикасно

Ноотропите са медикаменти за стимулиране на умствената активност. Но дали са толкоз ефикасни, колкото бихме желали? Невролозите оферират доста по-полезна опция на тази група медикаменти за поддържане на мозъчната функционалност.
За да подобрите когнитивните си качества, пробвайте се да не приемате медикаменти, а се вслушвайте в следните рекомендации.
1. Яжте повече здравословни мазнини и пийте повече вода
Мозъкът се състои най-вече от мазнини и вода. Логично е, че се нуждае от здравословни мазнини и съответна хидратация, с цел да действа вярно. Има дълъг лист от изследвания за позитивните резултати на омега-3 мастните киселини, открити в рибата (веганите получават сходни субстанции от водораслите). Храни като авокадо, ядки и семена съдържат омега-6 мастни киселини и редица потребни микроелементи, витамини и минерали. Експертите са потвърдили, че кокосовото масло доста усъвършенства и мозъчната функционалност.
2. Пийте зелен чай
 Будите се постоянно нощем? Мозъкът ви може да е в неволя Будите се постоянно нощем? Мозъкът ви може да е в неволя
Университетът на Илинойс, Съединени американски щати, откри, че протеините, свързани с заболяването на Алцхаймер, са най-вече при хората, които страдат от дих...
Много неврометаболични стимуланти съдържат L-теанин. Основната част от това вещество е с високо наличие на зелен чай. L-теанинът подтиква интензивността на невротрансмитера GABA, което намалява равнищата на тревога. Свързани проучвания демонстрират, че когато се комбинира с кофеин, който също се съдържа в зеления чай, L-теанинът може да усъвършенства концентрацията. Чаят Мате съдържа задоволително катехин EGCG, натурален антиоксидант, който оказва помощ за удължение на живота на мозъчните кафези.
3. Включете повече антиоксидантни храни във вашето меню
Антиоксидантите противодействат на отрицателните резултати на свободните радикали. Антиоксидантите не са потребни единствено в битката с рака, те оказват помощ в битката с намаляващата мозъчна интензивност. Списъкът с антиоксиданти включва флавоноиди и витамини С и Е. Резултатите от специфични изследвания демонстрират, че антиоксидантите инхибират нежеланите процеси, провокирани от свободните радикали. Плодовете и бобовите растения са положителни източници на антиоксиданти.

4. Увеличете приема на витамини от група В
 Виното и сиренето пазят мозъка бърз Виното и сиренето пазят мозъка бърз
Ако гледката на плато със сирене и малко хубаво вино на празненство ви носи приятност, откриватели от щатския университет в Айова имат чудесн...
Витамините от група В (особено В6 и В12) са доста нужни за пълноценното действие на мозъка. Липсата им се отразява отрицателно на когнитивните функционалности, настроението и невропластичността. В6 се съдържа в храни като пилешки яйца, моркови, сладки картофи, спанак и пълнозърнести храни. По време на стрес и претоварване се предлага да приемате витамини от група В на таблетки, с цел да се предпазите от физическа отмалялост и психическо изгаряне.
5. Минимизирайте напрежението
Опитайте се да поддържате мозъка си работещ, само че не се тормозете за това. Определено равнище на стрес може да бъде от изгода, само че при тежка стресова обстановка страда умствената активност.
Има доста ефикасни способи за понижаване на равнищата на тревога. Ето един - вана с магнезий няколко пъти седмично или подобаващ спрей преди лягане. Днес 75% от популацията има дефицит на магнезий. Колкото по-силен е психологическият напън, толкоз по-голяма е загубата на това вещество. В същото време магнезият оказва помощ за контролиране на равнищата на кортизол, хормон на напрежението.
Мозъкът може да няма неограничени когнитивни запаси, само че не трябва да се мисли, че медикаментите ще оказват помощ за решаването на този проблем. Развийте здравословни ежедневни привички и балансирайте менюто си, с цел да спомогнете за повишение на когнитивните индикатори.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР