Нонсенс е да искаш работодателят и осигуреното лице да плащат,

...
Нонсенс е да искаш работодателят и осигуреното лице да плащат,
Коментари Харесай

Ексфинансов министър: Глупаво е да не се плаща първия ден от болничните

Нонсенс е да искаш работодателят и обезпеченото лице да заплащат, а да не искаш след това да даваш това за което са платили. Причината е да се заплаща първите дни от болничните е, че работодателят седи най-близо до служащия. Това съобщи Иван Нейков, някогашен обществен министър, в ефира на Българска национална телевизия.

"Не може да се изтъргува по-високи пенсии против по-малко болнични. Проблемът е, че не желаеме да бръкнем в раната, подправени болнични има, огромният проблем е не, че заплащат болничните, а че служащият го няма. Взимаме едно решение без да се прави един изчерпателен разбор. Повечето нарушавания са за общи болести, а не майчински или някакво друго. Има един вид - щом са за 3 дни, на третия ден да си на надзорен обзор и като бъде минат той - да се задействат болничните листове ", сподели още Нейков.

Хасан Адемов за болничните: Проблемът е в контрола

Според Христина Вучева, някогашен финансов министър, съобщи че това е неуместно решение и се надява Бойко Борисов да се намеси и да спре тази история. "Осигурителят би трябвало да си заплаща, а не да притискат работодателите. Когато някой желае да лъже, няма по какъв начин да бъде спрян. Безумие е да заплаща НЗОК ", сподели още тя.

Що се отнася до пенсиите,Нейков съобщи, че това е математика и няма по какъв начин да бъде сменена. " В момента това, което се прави е ерозия на пенсионната система. Не би трябвало да се подвига пенсията, а да се подкрепят хората посредством обществени придобивки. Така се учат младите,че няма значение дали ще се обезпечават ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР