Номинираният за премиер от Продължаваме промяната“ акад. Николай Денков върна

...
Номинираният за премиер от Продължаваме промяната“ акад. Николай Денков върна
Коментари Харесай

Радев иска да знае дали ПП ще се помири с ГЕРБ

Номинираният за министър председател от „ Продължаваме промяната “ акад. Николай Денков върна на президента Румен Радев получения преди седмица изследователски мандат за сформиране на държавно управление несбъднат. Втората политическа мощ не предложи състав на кабинет, защото декларацията им с цели не срещна поддръжка в Народното събрание в петък. Държавният глава изиска да разбере дали Политическа партия може да реализира консенсус с ГЕРБ, с цел да има късмет да бъде осъществен третия мандат.

Връщам досието с неизпълнения мандат. За страдание, този лист с национални цели, цели и задания не получи задоволително политическа поддръжка. Сигурен съм, че това изпитание си струваше. Обсъждането накъде ще се развие България занапред следва “, съобщи Денков.

От своя страна, президентът подсети, че в неделя водачът на „ Демократична България “ Христо Иванов заяви, че единственият метод за сформиране на постоянно държавно управление с третия мандат е ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ да реализират консенсус между тях. Държавният глава съобщи, че точно това желае да разиска с управлението на Политическа партия.

Вчера вашите съдружни сътрудници от „ Демократична България “ обявиха, че единственият метод за държавно управление с третия мандат е договореност сред ГЕРБ и вас. Ще помоля да обсъдим този въпрос. “

Тази концепция ненапълно бе призната от ГЕРБ. Лидерът на партията Бойко Борисов незабавно в неделя предложи даже Христо Иванов за министър председател и публичен контракт сред партиите. От своя страна обаче съпредседателят на Политическа партия Асен Василев съобщи, че би трябвало да стане знамение, с цел да се образува кабинет с третия мандат.

По процедура президентът има 7 дни, с цел да реши коя ще е партията, на която ще връчи последния изследователски мандат. Радев може да избира сред Движение за права и свободи, „ Демократична България “, Българска социалистическа партия, „ Български напредък “ и „ Възраждане “. Много е евентуално той да се възползва оптимално от конституционната процедура, с цел да даде време на депутатите да одобряват значими закони.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинпрезидент Румен Радев изследователски мандат връщане на мандат Продължаваме промяната ПоследниНай-четениПолитика 72 Радев желае да знае дали Политическа партия ще се сдобри с ГЕРБ Компании 32 Goldman Sachs редуцира хиляди чиновници Накратко 780 Новините от седмицата: Провал за кабинета „ Денков “; Нов цех в Русе; 117 млн. лева за фамилни компании Компании 452 Играя, изучавам и умея със Знам.бе Компании 10766 „ Да развием бизнес тук, не в чужбина “: Двама братя и тяхното ателие в с. Окорш Хай-тек 10643 6G може да употребява хората като източник на сила Компании 9576 Репресираният Джак Ма се отхвърля от контрола върху Ant Group Личности 3428 „ Ще си пандизчия или милионер “: Защо Брансън напуща учебно заведение на 15 Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР