Номинираният за премиер от ГЕРБ проф. Николай Габровски е поканил

...
Номинираният за премиер от ГЕРБ проф. Николай Габровски е поканил
Коментари Харесай

Номинираният за премиер проф. Габровски е поканил БСП утре за разговори за първия мандат

Номинираният за министър председател от ГЕРБ проф. Николай Габровски е поканил за диалози по първия мандат Българска социалистическа партия в четвъртък, заяви соцлидерката Корнелия Нинова в коридорите на Народно събрание. Тя посочи, че е поискала срещата да се организира в Народното събрание и да бъде пред погледа на медиите от началото до края.

Соцлидерката разяснява още, че от Българска социалистическа партия ще откажат поддръжка за първия мандат. " Имаме покана за на следващия ден от проф. Габровски. Ще отидем, с цел да му кажем три фрази: " Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ, благодаря ви, сбогом ", съобщи Нинова.

Тя добави, че няма по какъв начин социалистите да застанат за първия мандат, тъй като " с този модел 6 години се борим и няма по какъв начин да отстъпим ". Нинова напомни още, че има решение на Националния съвет на партията да не се поддържа мандат на ГЕРБ, на Движение за права и свободи и " Възраждане ". За всички останали още веднъж се привиква Националният съвет на Българска социалистическа партия, решаваме и ви го разгласяваме, добави тя.

Соцлидерката отхвърли да каже по какъв начин ще работи при връчването на третия мандат. " Когато бъде връчен, ще свикаме пленума и ще ви уведомим какво ще вършим. Третият мандат, когато и при който пристигна, тогава ", разяснява тя. И добави: " Отново няма да оправдая спекулациите, че съм тоталитарен водач, който подрежда на органите ни какво да вършим ".

Нинова разкритикува и служебния министър председател, че не желал да пристигна на чуване в Народното събрание за отхвърли на Австрия и Нидерландия да ни пуснат в Шенген. " От една страна той дава оценка, че партиите се настройват една против друга, въпреки това министър председателят употребява обстановката да настройва институциите една против друга ", заключи Корнелия Нинова.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР