Номинираният за чешки министър-председател Андрей Бабиш предупреди Европейския съюз да

...
Номинираният за чешки министър-председател Андрей Бабиш предупреди Европейския съюз да
Коментари Харесай

Бъдещият премиер на Чехия предупреди ЕС: Не ни притискайте за бежанците

Номинираният за чешки министър-председател Андрей Бабиш предизвести Европейския съюз да не оказва напън върху страната да приема бежанци, тъй като това може да ускори въздействието на екстремистките партии в Чехия, предава БНР.

С това Бабиш, чието държавно управление би трябвало да бъде назначено от президента Милош Земан идната сряда, удостовери позицията на своята страна против квотното систематизиране на мигранти в Европейски Съюз.

„ Европейската комисия може да наложи финансови наказания. За това би трябвало да преговаряме и да предложим други възможности, като да вземем за пример засилена защита на границите. Но ние не желаеме бежанци ", сподели Бабиш в изявление за вестник " Право ".

Полша също отхвърля да приема бежанци. Новият полски министър председател Матеуш Моравецки ще продължи курса на борба с Европейски Съюз по бежанската тематика.
„ Поляците са горделив, огромен и значим народ. Няма да допуснем да ни изнудват ", съобщи той в телевизионно изявление.

В четвъртък Европейската комисия подаде иск в Съда на Европейски Съюз против Полша, Чехия и Унгария поради неспазването на уговорките им по квотите за разселване на бежанците.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР