Номинираният от президента на САЩ Доналд Тръмп за началник щаб

...
Номинираният от президента на САЩ Доналд Тръмп за началник щаб
Коментари Харесай

Китай е основната заплаха за САЩ, смята американски генерал

Номинираният от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за шеф щаб на Съвместното командване ген. Марк Майли съобщи, че Китай може да бъде " главната опасност " за Съединени американски щати през сегашния век.

" Те ни следиха доста деликатно през първата война в Персийския залив, във втората война в Залива. Те следиха нашите качества и по доста, доста способи ни имитираха, като в това време те одобриха доста от доктрините и организациите ", сподели ген. Майли пред Сенатската комисия за въоръжените сили по време на чуването на неговата номинация.

Марк Майли добави, че Пекин " усъвършенства военните си качества доста, доста бързо в галактическата, въздухоплавателната, кибернетична, морската и сухопътната сфера " и че Съединени американски щати би трябвало да се стремят да не губят преимуществата, които имат по отношение на другите страни, по-специално по отношение на Китай. Той обаче акцентира, че Китай не е " зложелател ", а единствено " съперник " на Съединените щати, съобщи БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР