Номинираният от ПП-ДБ за премиер с втория мандат Николай Денков

...
Номинираният от ПП-ДБ за премиер с втория мандат Николай Денков
Коментари Харесай

Денков е готов за разговори с Мария Габриел

Номинираният от ПП-ДБ за министър председател с втория мандат Николай Денков съобщи, че е подготвен за диалози с ГЕРБ и Мария Габриел. 

Денков обаче, не конкретизира дали Политическа партия са подготвени на взаимни отстъпки.     

" Както виждате, умерено изчакахме няколко дни, с цел да забележим какъв ще е методът на ГЕРБ. В избран смисъл чаках такава реакция. Това, което мога да кажа, е че диалозите по такива значими въпроси не би трябвало да се водят през медиите. Очакваме да се чуем с Мария Габриел и да забележим по кое време ще седнем на масата, с цел да обсъждаме. Трябва да седнем дружно със тях, с цел да забележим какво се крие под тези формулировки: “подход ”, “състав ” и така нататък Винаги сме казвали, че ще приказваме с другите обединения, само че е ясно, че болшинство най-лесно, най-конструктивно би могло, в тази настройка на Народното събрание, да се получи с ГЕРБ. Така че първият диалог постоянно би трябвало да е с тях, тъй като от него зависят другите ". 

По-рано Мария Габриел от ГЕРБ-СДС сподели, че диалози с ПП-ДБ са вероятни, в случай че те премислят метода си към договарянията за сформиране на държавно управление, в това число неговият формат, състав, личностите, модел и правила.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР