Номинираният от ПГ на ПП ГЕРБ за министър-председател Даниел Митов

...
Номинираният от ПГ на ПП ГЕРБ за министър-председател Даниел Митов
Коментари Харесай

ГЕРБ върнаха мандата за съставяне на правителство. До дни Радев го предава на ИТН

Номинираният от ПГ на Политическа партия ГЕРБ за министър-председател Даниел Митов върна мандата за сформиране на кабинет в президентството.

Припомняме, че новината заяви по-рано през днешния ден министър председателят в оставка Бойко Борисов след заседание на ГЕРБ.

След като бъде върнат мандатът, президентът ще го съобщи на втората политическа мощ - "Има подобен народ ". Все още от партията не разкриват дали биха съставили държавно управление.

"Коалиция ГЕРБ-СДС, като най-голяма партия, определена от българските гласоподаватели, направи почтено, намерено и транспарантно изпитание за спор. Бяхме готови с екип и диалог за политики, само че за жалост политическите партии, с които имахме допирни точки, отхвърлиха договаряния. Това бе надменно и безконтролно - демонстрираха политическа безнаказаност ", сподели пред президента Даниел Митов.

"Обещахме да върнем мандата, без да бавим процедурата ", обърна се Митов към президента.

"До дни ще разглася по кое време ще предам мандата на втората политическа мощ. Надявам се, че това време ще се изпозлва за договаряния и размисъл. България има потребност от устойчиво държавно управление, на основата на споделени правила ", съобщи президентът Румен Радев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР