Номинирането на унгарец за бъдещ европейски комисар по разширяването беше

...
Номинирането на унгарец за бъдещ европейски комисар по разширяването беше
Коментари Харесай

Орбан: Номинирането на унгарец на поста еврокомисар по разширяването на ЕС е дипломатически успех

Номинирането на маджарин за предстоящ европейски комисар по разширението беше приветствано през днешния ден от унгарския министър председател Виктор Орбан като важен дипломатически триумф, съобщи Агенция Франс Прес.

В изявление за унгарското национално радио Орбан акцентира, че този пост в новата Европейска комисия ще е най-важният през идните години. Това изказване бе направено в миг, когато независимостта на унгарския претендент за еврокомисар във връзка с евроскептичната политика на страната му бе подложена на подозрение, отбелязва Франс прес. Унгарците ще могат да засилят въздействието си върху европейските политики в бранша на енергетиката и миграцията с помощта на този дипломатически триумф, който е най-значим за последните 10 години, съобщи Орбан.

Екологичен потенциал ще гласоподава идната седмица новия състав на Европейската комисия

На 18 ноември Европейският парламент утвърди кандидатурата на унгареца Оливер Вархели за еврокомисар, който ще дава отговор за политиката на добросъседство и за договарянията за разширение. Преди да му дадат зелена светлина обаче, депутатите желаеха гаранции за неговата самостоятелност във връзка с Орбан, чиято политика постоянно ядосва Брюксел. Те също по този начин желаеха уточнения за естеството на връзките на унгарския министър председател с съветския президент Владимир Путин, както и за последните изказвания на Орбан.

В тирада при започване на предишния месец унгарският министър председател сподели на ръководителите на Турция и на Азербайджан, че Унгария ще бъде щастлива да е на тяхно разположение, с цел да помогне на техните аспирации, ако те бъдат присъединени към политиката на добросъседство на Европейски Съюз. Демонстрираната от Орбан непосредственост с Москва и Анкара породи също така подозрения за ползите, които един маджарски еврокомисар ще брани на Балканите, където Европейски Съюз също е изправен пред въздействието на Русия и на Турция.

Вархели, който в този момент е непрекъснат представител на Унгария в Европейски Съюз, увери по време на чуването си в Европейския парламент, че ще работи в цялостна самостоятелност от Виктор Орбан. Шест страни от Западните Балкани и Турция са претенденти за участие в Европейски Съюз. Политиката на добросъседство планува разговор със страните от Средиземноморието, Кавказ и страните на източната граница на Европейски Съюз.

Екологичен потенциал авансово утвърди всички претенденти за еврокомисари

Днес Орбан сподели още, че сили, поддържащи имиграцията, са се пробвали да блокират кандидатурата на Вархели. "Фактите демонстрират, че (Джордж) Сорос персонално се опита да доближи най-висшите сфери, с цел да го реализира ", сподели той, визирайки американския човеколюбец и милиардер от маджарски генезис. Унгария постоянно насочва по адрес на Сорос на обвинявания, които не са подкрепени от обстоятелства, че желае да насърчи миграционните придвижвания към Европейски Съюз, отбелязва Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР