Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се среща с

...
Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се среща с
Коментари Харесай

Мария Габриел пред ПП-ДБ: Нека излезем от порочния кръг, каузата ни е една!

Номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се среща с водачите на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) в зала „ Запад “ на Народното събрание. 

Вчера Габриел, дружно с представители на ГЕРБ-СДС, водиха диалози с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН ", на които бяха показани 10-те съществени целта на предстоящ кабинет.

Отстраняването на основния прокурор не анулира нуждата от правосъдна промяна и бъдещите крачки в тази посока, съобщи Габриел при започване на срещата, представяйки целите на възможния кабинет, който тя би оглавила.

" Ключовата дума е разговор, единствено с него може да се гради доверие сред сътрудници, каквото имам вяра, че чакат българските жители. За да се случи каквото и да било, България има потребност от работещо държавно управление ", съобщи Мария Габриел.

Тя прикани за екип, в който решенията не се спускат, а се взимат взаимно. " Нужно е стабилизиране на обществените финанси и приемане на Бюджет 2023. Търсим основа за работещо проевропейско държавно управление, оставаме отворени за разговор ", сподели Габриел.

" В записа на полемиките сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се виждат многочислените общи цели. Много малко са тематиките, по които има потребност от спомагателни диалози ", посочи претендентът за министър-председател. " Всичко това неможе да бъде изпълнено без работещо държавно управление с явен ангажимент ", акцентира тя.

" Моят апел през днешния ден е дано излезем от порочния кръг. Диалогът не цели незабавно и единствено общото - той цели да бъдат заложени сложните въпроси. Диалогът е, с цел да намерим сили да преодолеем разликите и да намерим сплотяващото, тъй като идеята ни е една - България ", съобщи Габриел.

Акцентира и върху значимостта от преодоляване на инфлацията, енергийната сигурност, приемането на България в еврозоната, превъзмогване на двугодишното закъснение по европейските стратегии, сигурността на жителите - битка с битовата престъпност, войната по пътищата, рационализация на армията и други
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/3440505472896265
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР