Номинираната за премиер Мария Габриел заяви в НС, че ще

...
Номинираната за премиер Мария Габриел заяви в НС, че ще
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ще изпълним мандата, предлагаме експертен кабинет за 1 година

Номинираната за министър председател Мария Габриел съобщи в Народно събрание, че ще извърши първия изследователски мандат и ще върне при президента в понеделник досието със конструкция и състав на държавното управление. 

Тази седмица още веднъж е отворена за диалози с политическите сили в Народно събрание, само че към този момент на различен стадий - уточняване на структурата на Министерски съвет и състава му, акцентира тя.

Кабинетът ще е експертен с мандат 1 година.  Габриел има вяра, че има виновни политици и в Народно събрание, които могат да поддържат първия мандат.

Въпреки отдръпването на Българска социалистическа партия от ГЕРБ-СДС няма по какъв начин да разчитат на “Възраждане ”, защото кардиналната позиция, неведнъж повтаряна от водача Костадин Костадинов, е, че те няма да поддържат първия мандат. Затова съгласно Габриел няма смисъл и логичност да се водят такива диалози с групировката.

На въпрос на “Хоризонт ” дали би се съгласила да е претендент за министър председател с втория мандат и дали ГЕРБ-СДС би подкрепила този вид, Габриел не даде съответен отговор, само че сподели, че “не вижда политическа логичност ” в такова решение.

Запитана дали съжалява, че като основен приоритет е показала точно внасяне процедура за освобождение на основния прокурор Иван Гешев, Габриел отговори, че всичко, което се е случило по-късно, в действителност я води до извода, че този ход е бил верен, защото това е тематика и на обществото. Бившият еврокомисар още веднъж акцентира, че е имала поради не просто лична смяна на върха в прокуратурата, а цялостна правосъдна промяна. 

Запитана дали е “пожертвала ” еврокомисарското си място, тя съобщи, че за нея е било значимо да бъдат спазени процедурите. 

 

 

 

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР