Номинираната за премиер Антоанета Стефанова от Има такъв народ върна

...
Номинираната за премиер Антоанета Стефанова от Има такъв народ върна
Коментари Харесай

"Има такъв народ" върна на Радев светкавично мандата

Номинираната за министър председател Антоанета Стефанова от " ИТН " върна мандата за сформиране на държавно управление, както преди два дни разгласи водачът на партията Слави Трифонов. Притеснена някогашната международна шампионка по шахмат съобщи пред президента Румен Радев, че няма да се възползват от опцията, тъй като " няма по какъв начин да влязат в безпринципни обединения ". Радев пък разочаровано й отвърна, че в рецесия като днешната " България се нуждае от постоянно и дейно държавно управление ".

" Затова на всеки мандат се гледа с особена вяра, само че разбирам и вашите претекстове. Защото стабилно и дейно държавно управление не може да бъде основано въз основата на безпринципни сделки и не може да бъде ангажимент единствено на една партия ", добави президентът. Според него обществото ни от години чака " изсветляване на изборния развой и не по-малко значима е устойчивостта в социално-икономическата политика в изискванията на рецесия ".

" В тази връзка са изключително значими някои решения на българския парламент ", сподели Радев пред представителите на втората по величина мощ в Народното събрание. Той натърти, че тези решения би трябвало да бъдат взети без значение от процедурата по сформиране и лъчение на изпълнителната власт. Затова е " нужен баланс " сред тази процедура, законодателната активност на Народно събрание и значимите периоди и провокации пред страната, уточни той.

Радев съобщи, че липсва най-важният законопроект в Народното събрание - актуализацията на бюджета. " Правителството в оставка продължава да не го внася и лишава българските пенсионери и бизнеса от поддръжка при положение, че се разпусне Народното събрание ", упрекна той ГЕРБ. Радев предложения тримата депутати от партията на Трифонов да обсъдят тези цели, като диалозите към момента не престават.

БЕЗ СТАБИЛНОСТ

По-рано от " Демократична България " разясниха, че е допустимо основаването на държавно управление в границите на това Народно заседание. В този дух се изрече пред депутатът Иво Мирчев. „ Дадохме ясно знак към „ ИТН ”, че сме подготвени да участваме в диалози и да подкрепим вероятно тяхно държавно управление. Не бяхме поканени. Те имат своите причини и ги разбирам ”, сподели Мирчев. И разясни, че устойчиво държавно управление с 92 депутати на трите протестни партии не може да бъде излъчено. „ Не мисля, че Слави Трифонов е политически страхливец. Знам кой го е боязън да пристигна в Народното събрание. Имаме много неща, за които да питаме господин Бойко Борисов, само че явно той се опасява ”, сподели Мирчев.

 

В. " Сега " следи онлайн събитията от " Дондуков " 2.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР