Номинираната за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

...
Номинираната за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Фон дер Лайен обеща пред ЕП да предложи „зелено споразумение” за Европа

Номинираната за ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде обещание да предложи " зелено съглашение " за Европа през първите 100 дни на мандата, което планува въглеродна индиферентност на континента до 2050 година, осведомят Агенция Франс Прес, " Политико " и други медии.

" Аз ще предложа зелено съглашение за Европа през първите 100 дни на поста. Ще предложа първия европейски закон за климата, който ще включва задачата 2050 ", разгласи Фон дер Лайен пред депутатите в Европейския парламент, като стартира речта си на френски език.

По време на речта Урсула фон дер Лайен изиска от континента задачата от 40% понижаване на въглеродните излъчвания до 2030 година да бъде повишена при " двустепенен метод " до " 50%, в случай че не и 55% ".

" Искам Европа да стане първият въглеродно безпристрастен континент в света до 2050 година ", съобщи тя.

Днес в 19,00 часа кандидатурата на Фон дер Лайен ще бъде подложена на гласоподаване. След речта й депутатите ще дебатират номинацията на евролидерите за ръководител на Европейската задача.

В ясна офанзива против протекционистките трендове на световно равнище Фон дер Лайен съобщи пред евродепутатите, че тя ще се бори за основаната на правила система, в случай че гласоподават за нея.

" Трябва да го създадем по европейския метод ", акцентира тя и прикани за единение в Европейски Съюз.

Германският политик беше приветстван, откакто прикани за унищожаване на всички спънки и отваряне на вратите, и довеждане докрай на финансовия съюз.

Европейският съюз би трябвало да води интернационалните договаряния и да притегли други развити стопански системи на борда, посочи още тя.

Германските социалдемократи изтипосват в Брюксел неуспехите на Фон дер Лайен
Германските социалдемократи изтипосват в Брюксел неуспехите на Фон дер Лайен

" От самото начало тя... надцени себе си "

Германският политик разкри желанието си да направи Европейската капиталова банка климатична банка.

Относно въпроса за цифровия налог, тя счита, че огромните софтуерни компании са добре пристигнали на пазара, само че те би трябвало да споделят тежестта във финансирането на общественото обезпечаване, образованието и други услуги.

Няма да им се разреши да си играят с данъчната система, закани се политикът и добави, че минималната заплата би трябвало да бъде задоволителна за добър живот.

Урсула фон дер Лайен даде обещание да подсигурява ново отсрочване на Брекзит, в случай че Англия изиска да се подсигурява гладко овакантяване на блока. По думите й Англия ще остане съдружник, сътрудник и другар на Европейски Съюз.

Фон дер Лайен се нуждае от поддръжката на 376 депутати в 751-местния парламент, с цел да поеме Европейската комисия. Тайното гласоподаване ще стартира в 19,00 часа българско време.

До момента Фон дер Лайен може да разчита единствено на Европейската национална партия, която има 182 места в Народното събрание, както и най-вероятно на либералите, които имат 108 депутати. Но тя се нуждае от повече гласове, някои може да дойдат от социалистите, които са втората най-голяма група в Народното събрание.

Припомняме, след тежки тридневни договаряния евролидерите взеха изненадващи решения. Те предложиха за началник на Европейска комисия немския боен министър Урсула фон дер Лайен. За ръководител на Европейския съвет е номиниран белгийският министър председател Шарл Мишел, за началник на Европейската централна банка - Кристин Лагард, а за началник на Европейски Съюз за външната политика е номиниран испанският външен министър Жозеп Борел.

Италианският евродепутат социалист Давид-Мария Сасоли беше определен за нов ръководител на Европейския парламент, откакто Сергей Станишев се отхвърли.

Така е нарушен географският баланс, защото всички кандидатури са от Западна Европа и няма нито една от Източна Европа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР