Номинираната за "Оскар" звезда на продукции като "Джуно" и "Академия

...
Номинираната за "Оскар" звезда на продукции като "Джуно" и "Академия
Коментари Харесай

Номинирана за "Оскар" актриса обяви, че е трансджендър СНИМКИ

Номинираната за "Оскар " звезда на продукции като "Джуно " и "Академия "Чадър ", известна до момента като Елън Пейдж, оповести, че е трансджендър и към този момент ще носи името Елиът, оповестяват Ройтерс и Франс прес.

"Здравейте, другари. Искам да споделя с вас, че съм трансджендър. Наричайте ме с местоименията той или те. Името ми е Елиът. Щастлив съм, че пиша това ", показа Пейдж в обществените мрежи.

Elliot Page: "I want to share with you that I am trans, my pronouns are he/they and my name is Elliot. I feel lucky to be writing this. To be here. To have arrived at this place in my life "
— Variety (@Variety)
Актьорът призна също, че макар щастието от разкриването на същинската си еднаквост, се опасява от насмешки, експанзия и дискриминация от страна на другите. Пейдж отбелязва, че минимум 40 трансджендъри са били убити през 2020 година, множеството от които чернокожи и латиноамериканци. "Дискриминацията по отношение на транс хората е жестока и подла ", споделя Елиът Пейдж.

Oscar-Nominated ‘Umbrella Academy’ Star Elliot Page Announces He Is Transgender
— Variety (@Variety)

Тридесет и три годишният Пейдж добавя, че ще се бори за правата на трансджендърите и дава обещание на всички, сблъскали се с тормоз и опасност от принуждение, че ще направи всичко допустимо, с цел да промени този свят към по-добро.

Сред звездите, засвидетелствали поддръжката си за Елиът Пейдж, е актрисата Лена Дънам, която написа: "Гордеем се с нашия супергерой ".

Като Елън Пейдж Елиът е най-известен с ролята на бременна тийнейджърка във кино лентата "Джуно " (2007), за която получи номинация за "Оскар " за най-хубава актриса. Зрителите го познават и като Кити Прайд в "Х-Мен: Последният конфликт " и "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще ", както и като екранна партньорка на Леонардо ди Каприо в "Генезис ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР