Номиниран съм от много структури на партията за лидер отново,

...
Номиниран съм от много структури на партията за лидер отново,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако ме изберат за лидер отново, няма да откажа |

Номиниран съм от доста структури на партията за водач още веднъж, аз не съм издигал кандидатурата си, само че в случай че ме изберат на конференцията на 29 януари, няма да откажа да повеждам " Да, България " още веднъж.

Това сподели водачът на " Да, България " Христо Иванов, който подаде оставка поради резултатите на " Демократична България " на изборите на 14 ноември, по Българска национална телевизия.

Той се разгласи срещу на някогашния длъжностен министър Янаки Стоилов за промяна на спецправосъдието. " Специализирано правораздаване - да, само че без профилиран съд. Трябва да се запазят положителните страни в специализацията, като на мястото на сегашните структури се основат профилирани отеления и отдели, разгласи през септември Стоилов. Това значи да разпарчетасаме спецпрокуратурата в цялата страна, съобщи през днешния ден Иванов. 

По думите му идващият основен прокурор може да бъде жена за първи път в историята на България. Така, както стана с новия ръководител на Върховен касационен съд, разяснява Иванов на Галина Захарова за правоприемник на Лозан Панов. 

От ГЕРБ са заложили преструктурирането на Висш съдебен съвет в предизборната си стратегия, в Движение за права и свободи също приказват за промяна, т.е. – и ръководещи и съпротива признават, че измененията във Висшия правосъден съвет са неизбежни. Това е политчески изпит за ГЕРБ и Движение за права и свободи – дали те ще осъзнаят отговорността си да отпушим към този момент тази тематика или ще продължат да бъдат в плен на своите зависимости от статуквото, сподели Христо Иванов.

От " Демократична България " ще предложат да се сътвори краткотрайна парламентарна комисия за промени в конституцията. Целта е промените на главния закон да станат факт след необятна полемика, а не да са наложени авансово под формата на законопроект. Целта е измененията във Висш съдебен съвет да са факт до есента.

Ако някъде в България има съдии със зависимости, има прокуратура, която да ги проверява, има инспекторат към Висш съдебен съвет, правосъдната система би трябвало да може да се почиства от " гнили ябълки ". Това не значи да преструктурираме правосъдната власт и да резервираме такива магистрати. Това, че в този момент инспекторатът игра във кино лентата " Широко затворени очи ", би трябвало да се промени, акцентира Иванов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР