Номер 4 в световната ранглиста Стан Вавринка ще пропусне всички

...
Номер 4 в световната ранглиста Стан Вавринка ще пропусне всички
Коментари Харесай

Стан Вавринка пропуска остатъка от сезона

Номер 4 в международната класация Стан Вавринка ще пропусне всички шампионати до края на годината. Това разгласи тенисистът в своя формален профил във " Facebook ".

Причината е травма в коляното, от която швейцарецът ще би трябвало да се възвръща, с цел да може да си обезпечи спортно дългоденствие.

" Тъжен съм, само че би трябвало да ви оповестя, че след диалог с щаба и с моя лекар, взех сложното решение да се подложа на здравна намеса на коляното. Това беше единственият верен вид, с цел да мога да се състезавам на високо равнище още дълги години.

Разочарован съм, само че към този момент възнамерявам своето възобновяване. Обичам този спорт и ще работя интензивно, с цел да се завърна и да игра още доста години. Искам да благодаря на всички почитатели, които ми пращаха окуражителни известия през последните дни. Ще се забележим през 2018 година! ", написа Вавринка.

Олимпийският първенец от Пекин 2008 игра край на " Ролан Гарос " по-рано през годината. От тогава обаче той изпитва болки в крайници, а представянето му не е положително. 32-годишният Вавринка има 3 трофеи от Големия шлем, а за последно игра на " Уимбълдън ", където беше отхвърлен от руснака Даниил Медведев. Тогава той взе здравно спиране, с цел да постави лед на коляното си.

Преди седмица някогашният номер 1 Новак Джокович също разгласи, че няма да взе участие в шампионати до края на годината, поради здравословни проблеми.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР