Номер 20 в схемата Пабло Кареньо Буста ще играе на

...
Номер 20 в схемата Пабло Кареньо Буста ще играе на
Коментари Харесай

Кареньо-Буста оцеля в петсетов маратон срещу Шаповалов

Номер 20 в схемата Пабло Кареньо Буста ще играе на своя втори полуфинал на Откритото състезание на Съединени американски щати. Испанецът се бори със зъби и нокти за класирането си напред, откакто завоюва петсетов маратон против поставения под №27 Денис Шаповалов (Канада) с 3:6, 7:6(5), 7:6(4), 0:6 и 6:3.

Мачът продължи малко над 4 часа, в които Кареньо Буста, който в профил Новак Джокович след величествен скандал, сподели здрави нерви. Той излезе на мрежата близо 70 пъти и завоюва към 75% от точките в тези случаи.

В първия сет испанецът пръв стартира с пробив за 1:0, само че Шаповалов съумя незабавно да изравни. Малко по-късно канадският тенисист проби за 3:5, а след това завоюва и частта.

Във втория двамата си размениха по два пробива първоначално, след което играта потегли гейм за гейм и по този начин се стигна до тайбрек, решен от един единствен минибрейк в интерес на Кареньо-Буста.

В третата част още веднъж се игра тайбрек, и още веднъж испанецът завоюва, този път със 7:4 точки.

Четвъртият сет мина напълно под диктовката на Шаповалов, който не остави шансове на противника си и го надигра с 6:0.

В решителната пета част Кареньо-Буста направи един пробив за 4:2, който след това се оказа задоволителен за успеха му в мача.

На полуфиналите испанецът ще играе с Александър Зверев, който отстрани Борна Чорич след 1:6, 7:6(5), 7:6(1), 6:3.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР