Nokian Tyres увеличава производствения си капацитет на гуми за леки

Nokian Tyres увеличава производствения си капацитет на гуми за леки ...

Гумите Nokian настъпват в САЩ и в Европа.


Nokian Tyres увеличава производствения си капацитет на гуми за леки автомобили, във фабриката си в град Нокия с 30%, като за целта фабриката започва да работи на четири смени. С това увеличение на капацитета се налага и значително увеличение на персонала.

Подборът на кадри ще започне веднага, а трудовите правоотношения ще стартират от септември нататък, като от фирмата планират да наемат хора най-активно в края на годината. Производството ще бъде пуснато на четири смени най-късно от началото на 2019 година.

Идеята на финландския производител на гуми е да удвои продажбите си в Северна Америка, както и да разшири бизнеса си в Европа с 50%. Планът е за следващите пет години, като Nokian ще се стреми и да остане пазарен лидер със скандинавските държави и в Русия

Производството на гуми Nokian Tyres за леки автомобили в град Нокия, в момента се извършва на три смени, пет дни седмично. За в бъдеще, фабриката ще работи на четири смени, шест дни седмично. За целта се набляга не само на зимни гуми за екстремни условия, а и на летни и на такива за по-меки зими.

Източник: fakti.bg