Nokian Tyres стартира изграждането на нов изпитателен и технологичен център

...
Nokian Tyres стартира изграждането на нов изпитателен и технологичен център
Коментари Харесай

Nokian Tyres започва изграждането на нов технологичен център в Испания

Nokian Tyres започва построяването на нов изпитателен и софтуерен център в Испания. Церемонията за „ първа копка “ се организира този петък на територията на новия център в Санта Крус де ла Сарса. Първите тестови писти ще бъдат приключени през идната година, а софтуерният център се чака да бъде изцяло работещ през 2020 година
Гледайте видеото за новия софтуерен център

Nokian Tyres сега разполага с два тестови центъра във Финландия – Ивало и Нокиа. Добавянето на третото тестово оборудване и софтуерен център в топлия климат на Испания дава опция за целогодишно тестване на летни, всесезонни и зимни гуми. Целта е да се създават още по-безопасни, по-функционални и екологични гуми. Основният акцент е върху летните и всесезонни високоскоростни гуми, защото има изключително огромно търсене на разрастващите се за Nokian Tyres пазари в Централна Европа и Северна Америка.
„ От дълго време планираме новия център в съдействие с локалните управляващи и други сътрудници. Сега е моментът да се създадем идната стъпка и да стартираме построяването на софтуерен център, който предлага разнородни благоприятни условия за ускорение на продуктовото създаване и разгръщане на нашата продуктова гама “, сподели Хил Корхонен, президент и основен изпълнителен шеф на Nokian Tyres.
Най-съвременна технология за тестване на гуми
Повече от 10 разнообразни тестови писти със модерна технология за изпитване ще се обитават на обширната повърхност от 300 хектара. Те ще бъдат употребявани за изследване на издръжливостта и представянето на гумите. Самата обиколка на оборудването е седемкилометрова овална писта за тестване на гуми при скорости до 300 км/ч. Освен това, пистите дават опция за осъществяване на доста от тестванията, нужни за качеството на гумите, като да вземем за пример, тестванията за сцепление на мокра настилка и за звук при придвижване.
„ Модерните и разнородни тестови писти в новия софтуерен център ще бъдат особено построени за взискателната работа при създаването на всеки артикул на Nokian Tyres. Горещите климатични условия в Испания ни дават чудесна опция да изпробваме нашите гуми през цялата година. Комплексните проби и задълбоченото схващане на потребностите на клиентите ни подсигуряват, че нашите първокласни гуми са с най-модерните технологии и работят надеждно при всевъзможни условия. “, сподели Понтус Стенберг , вицепрезидент на отдела за артикули и технологии на Nokian Tyres.

Изследователски план цели да замести естествения каучук
Технологичният център има за цел и да форсира устойчивото развиване на продуктите и нововъведенията. Още през 2017 година Nokian Tyres взе участие в стартирането на проучвателен план, който изследва потреблението на растението гуаюла (guayule) за по-екосъобразно произвеждане на гуми. Гуаюленото растение може да оцелее при сухи и безплодни условия и се преглежда като евентуален сурогат на естествения каучук. За локалните фермери това е допустима опция на по-малко печелившото зърнопроизводство.
Положително влияние върху района
Технологичният център ще има позитивно влияние върху живота и заетостта в района. Проектът ще ангажира към 200 души по време на строителството и ще открие 40 нови позиции след приключването на градежа. Освен това, той ще има забележителен заобиколен резултат върху заетостта на транспортните и секторите на услугите и логистиката.
Nokian Tyres интензивно построява връзки с локалните общности, като поддържа локални събития, спортни клубове и определени благотворителни планове. Сред главните действия са тези, свързани околната среда. Nokian Tyres, да вземем за пример, ще вземат участие в локалния план за засаждане на дървета, както и начинания, подпомагащи гнезденето на птици.
Емилиано Гарсия-Пейдж , Президент на Кастиля-Ла Манча и Патриция Франко , Министър на икономическото развиване и заетостта, благодарят за вложението и дълготрайното съдействие, което ще даде нови благоприятни условия за района.
„ Инвестициите на Nokian Tyres в Кастилия-Ла Манча са значим план и за нас, защото основават нови работни места и благоприятни условия за напредък на района. Смятаме, че това ще има позитивно влияние върху локалния бизнес, тук в сърцето на Испания. “, сподели Президентът на Кастилия-Ла Манча господин Емилиано Гарсия-Пейдж.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР