Nokia планира да инвестира 360 млн. евро в софтуер, хардуер

...
Nokia планира да инвестира 360 млн. евро в софтуер, хардуер
Коментари Харесай

Nokia се прицелва в AI и 6G с инвестиция от 360 млн. евро в Германия

Nokia възнамерява да влага 360 млн. евро в програмен продукт, хардуер и дизайн на чипове в своите фабрики в Улм и Нюрнберг в Германия, заяви компанията.

Гигантът взе участие в четиригодишен план, наименуван „ Важни планове от общ европейски интерес “, който се финансира от Nokia, немското министерство на стопанската система и опазването на климата и немските провинции Бавария и Баден-Вюртемберг.

Финансирането ще послужи за създаването на нов енергийноефективен програмен продукт, хардуер и микроелектроника за бъдещи информационни технологии, гласи още известието.

Това финансиране ще поддържа напъните ни за развиване на телекомуникационната промишленост в Германия и в Европа, като ще помогне за стимулиране на нововъведенията и подсилване на конкурентоспособността “, разяснява Томи Уито, който е президент на мобилните мрежи на Nokia.

„ По-специално това ще помогне на нашите проучвания в региона на микроелектрониката, които ще зареждат бъдещи технологии като 6G, изкуствен интелект и метавселената, както и ще разработим мрежи, които са по-енергийно ефикасни и мощни “, добавя той.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР